Koldvalset

Koldvalset anvendes inden for mange forskellige anvendelsesområder hvor der kræves tyndere konstruktioner og hvor produkterne som regel skal males eller på anden vis overfladebehandles.

Kørertøjer, køleskabe, lysarmaturer, el- og fjernvarmeradiatorer er nogle eksempler på produkter produceret af koldvalset plade.

Materialet er let at forme og sammensvejse og har en fin overflade for videre behandling. Gennem formning kan pladerne forstærkes og få bedre stabilitet samt bæreevne.

Koldvalset materiale fremstilles i forskellige kvaliteter at efter bearbejdnings- og anvendelsesformål. Dimensionsområdet er normalt op til 3 mm tykkelse og 1500 mm bredde.

Man kan groft inddele koldvalset stål i: 

  • Blødt stål for presbarhed - Fra let presning til avancerede pres- og bukoperationer og hvor der ingen større krav til stålets styrke stilles
  • Konstruktionsstål - hvor der stilles krav om god formbarhed i kombination med højere styrke

 

Koldvalset materiale kan desuden defineres på kvaliteter, overflade og oliering.


Blødt stål

EN 10130 / SSAB

DC01/Docol 200 for enkel presning, bukning og valsning

DC03/Docol Form 03 for middelsvær presning

DC04/Docol Form 04 for krav om høj presbarhed ved dybtræk

DC05/Docol Form 05 for avanceret formning med bedste presbarhed ved dybtræk

DC06/Docol Form 06 for avanceret formning med bedste presbarhed ved dybtræk og strækpresning

Docol Form 07 - for meget avanceret formning med absolut bedste presbarhed ved dybtræk og strækpresning


Højstyrkestål 

Docol LA for simpel presning og formning hvor bukning indgår. LA-kvaliteten kendetegnes ved høj flydespænding i kombination med god formbarhed. LA-kvaliteten har en garanteret min- og max værdi på styrken.

Docol DP/DL gennemgår en speciel varmebehandling. Dette giver kvaliteten unikke formningsmuligheder i kombination med høj styrke i slutproduktet. DL-kvaliteten har et større spænd mellem flydesænding og brudstyrke end DP-kvaliteten, hvilket indebærer at DL-kvaliteten har en endnu bedre formbarhed. En høj flydegrænse i det færdige emne opnår man ved deformations- og varmehærdning

Docol RP/BH er et fosforlegeret stål for presning. RP/BH-kvaliteten er den mest formbare kvalitet i højstyrkestålet. Specielt egnet til dybtræk. I lighed DP-kvaliteten opnås højere flydspædning efter deformations- og varmehærdning. BH-kvaliteten har garanteret min. flydespænding ved 2% kolddeformering og varmehærdning ved 170oC i 20 minutter.

 
Special produkter

Koldvalset materiale kan desuden fås i stålkvaliteter til andre specielle formål, som stykgalvanisering, emaljering og meget andet.

Tibnor A/S,  |  Postadresse: Klokkestøbervej 18, 5230 Odense M  |  Tel: +45 4323 7700  |  Fax: +45 6611 0861  |  E-mail: danmark@tibnor.com
Brugerbetingelser