Varmgalvaniseret

En af de billigste metoder til at forlænge levetiden på stålet mht. korrosion er metalbelægning. Den mest normale proces er varmgalvanisering.

Varmgalvaniseret plade har et bredt anvendelsesformål men fremfor alt i bilindustrien og i byggesektoren. Varmgalvaniseret materiale er også grundmateriale i prælakerede plader. I produktionsindustrien forekommer varmgalvaniseret tyndplade ofte i produkter som ikke skal lakeres, såsom til ventilatorer og ventilationsrør. m.m.

Stålkvaliteterne omfatter alt fra blødt stål til håndbearbejdning eller kvalificeret presning til krav om høj styrke. Varmgalvaniseret plade fremstilles også med forskellige belægningstykkelser (Zinkvægtklasser) til forskellige formål og endda med forskellige overfladeudførelser (f.eks. Trimvalsning) og overfladebehandling (f.eks. kemisk passiveret eller olieret).

 

Blødt stål 

EN 10327/SSAB

Dx51D+Z/Dogal 200 - For alment formål. Kan anvendes til meget enkel presning, bukning og valsning.

DX52D+Z - For enkel presning.

DX53D+Z/Dogal Form 30 - For middelsvær presning.

DX54D+Z/Dogal Form 36 - For avanceret dyktræk og strækpresning.

DX56D+Z/Dogal Form 40 - For Meget avanceret formning med bedste presbarhed ved dyktræk og strækpresning. 

 

Kontruktionsstål

Dogal LAD er egnet for mere simpel presning og formning. Lavtlegeret stål med høj flydespænding i kombination med god formbarhed. EN 10292

Dogal DP/CP/DPX har unikke formbarhedsmuligheder i kombination med høj styrke for slutproduktet. En høj flydespænding i det færdige emne opnår man ved deformations- og varmehærdning. 

 

Højstyrkestål 

S250GD + Z - S350GD + Z er beregnet for byggeformål. Kvaliteten bruges til rulleformning og enkel bukning. EN 10326/SUB250-SUB350. 


 

Tibnor A/S,  |  Postadresse: Klokkestøbervej 18, 5230 Odense M  |  Tel: +45 4323 7700  |  Fax: +45 6611 0861  |  E-mail: danmark@tibnor.com
Brugerbetingelser