text.skipToContent text.skipToNavigation

Slebet Rundstål CEAX C45E

C45E er et simpelt konstruktionsstål, der indeholder ca. 0,45% kulstof. Det relativt høje kulstofindhold gør stålet egnet til induktionshærdning og sejhærdning (Q+T). Dog betyder det lave legeringsindhold, at succesfuld hærdning kun er mulig for mindre dimensioner.

C45E er standardiseret i SS-EN ISO 683 - 1. Den (udgåede) SS-betegnelse er 1672. Tibnor har valgt at lagreføre stænger af materiale med betegnelse C45R, hvor den eneste forskel til C45E er et kontrolleret svovlniveau for at opnå forbedret bearbejdelighed. Ved trækprøvning af C45E er det laveste tilladte niveau for strækstyrke 310 - 280 MPa afhængigt af diameter. Intervallet for trækstyrke er 590 - 740 MPa og for hårdhed 165 - 220 HB uafhængigt af diameteren.

Diametertolerancen for centerlessslebet stænger i klasse C45E er god med niveau h6 som defineret i ISO 286 - 2. Overfladebehandlingen udtrykt i Ra er 0,6 µm eller bedre. Stængerne er også meget lige med maksimal pilhøjde på 0,0001 af stanglængden.

Svejsning af C45E er mulig, men alt andet end meget små dele skal forvarmes. Bearbejdeligheden er meget god, og korte spåner betyder, at materialet er egnet til behandling i ubemandet maskiner.

Hvis anvendelse kræver det, er C45E særdeles velegnet til induktionshærdning og kan også overfladehærdes ved nitrering. En sejhærdning kan bruges til at øge styrkeniveauet, men hærdbarheden er ikke særlig god, så sejhærdning udføres bedst ved hjælp af vand eller polymert kølevæske.

Vælg variant

* Kvantitetstillæg tilføjes ved lavere kvantiteter i indkøbskurven