text.skipToContent text.skipToNavigation
produktinformation

Gråjern er støbejern, hvor grafitten ligger i flager. En stor fordel ved gråjern i forhold til mange andre materialer, herunder stål, er dets fremragende evne til at dæmpe vibrationer. Dette er ikke kun vigtigt for at reducere støjniveauet fra maskiner, men også for at dæmpe spændingsniveauer i forbindelse med variabel belastning. Derudover gør grafittens smøreeffekt, at materialet udviser fremragende skæreevne og bearbejdelighed, og ligeledes er slidestyrken god. 

Den største ulempe ved gråjern er dets sprødhed, og komponenter fremstillet af gråjern kan ikke udsættes for høje belastningsniveauer. 

GJL-250C er standardiseret i SS-EN 16482, som definerer niveauerne for trækstyrke og hårdhed til forskellige dimensioner. Tilføjelsen ”C” angiver, at gråjernet kontinuerligt er blevet støbt, således at det kan skelnes fra formstøbte komponenter. Den kontinuerlige støbeproces er meget fleksibel mht. den del, der kan fremstilles. En rund form er mest almindelig, men firkantede, rektangulære, halvcirkelformede og andre former er mulige. 

Mikrostrukturen og de tilknyttede mekaniske egenskaber hos gråjern styres hovedsageligt af afkølingshastigheden under størkning. Ved kontinuerlig støbning udsættes stangens overflade for meget hurtig afkøling, og mikrostrukturen adskiller sig markant fra den tættere på stangens centrum. Af denne grund kan de specificerede mekaniske egenskaber ikke garanteres i denne overfladezone, der skal fjernes. Relevant maskinbearbejdning er fastsat i SS-EN 16482. 

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Luk Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Luk Leveringsmuligheder
Dags dato Vælg leveringsdato Mulig leveringsdato