text.skipToContent text.skipToNavigation

Rundstål 34CrNiMo6M+QT (2541M)

34CrNiMo6M er et lavlegeret (krom-nikkel-molybdæn (Cr-Ni-Mo)) sejhærdet (QT) stål med mellem kulstofindhold (C). Bearbejdelighed forbedres for det meste gennem M-behandling. Sammenlignet med sejhærdningsstål (QT) der er baseret på krom-molybdæn, er styrkeniveauet for en given dimension højere for 34CrNiMo6M på samme tid, da en god kombination af styrke og sejhed kan opnås til større diametre. 

Stænger lagerført af Tibno er i fuld overensstemmelse med den kemiske analyse og styrken i kravene til stål 34CrNiMo6 i SS-EN ISO 683-2. De garanterede niveauer for flydespænding, trækstyrke og hårdhed falder, når dimensionen øges, selvom disse niveauer er fastlagt over bestemte diameterintervaller. Imidlertid, og i modsætning til 34CrNiMo6 i SS-EN ISO 683-2, er slagstyrken dog garanteret 27J bedre ved -20°C. 

Standardudførelsen for stænger i kvalitet 34CrNiMo6M er varmvalsede. 

Svejsning af 34CrNiMo6M anbefales ikke. Stålet kan svejses, men fremgangsmåden er kompliceret og tidskrævende. Derudover skal dele fortrinsvis sejhærdes (QT) igen efter svejsning. Bearbejdning af sejhærdet (QT) stål betragtes generelt som besværligt, men der er en markant forbedring af bearbejdeligheden grundet M-behandlingen.

Hvis anvendelsen kræver en slidbestandig overflade, reagerer 34CrNiMo6M godt på overfladehærdning ved både induktionshærdning og nitrering.

Vælg variant

* Kvantitetstillæg tilføjes ved lavere kvantiteter i indkøbskurven