text.skipToContent text.skipToNavigation

Rundstål Smedet 34CrNiMo6QT Grovdrejet

34CrNiMo6 er et lavlegeret (krom(Cr)-nikkel(Ni)-molybdæn(Mo)) sejhærdet (QT) stål med et mellem kulstofindhold (C). Sammenlignet med sejhærdet (QT) stål, der er baseret på CrMo som 25CrMo4 og 42CrMo4, er styrkeniveauet for en given dimension højere for 34CrNiMo6, samtidig med at der opnås en god kombination af styrke og sejhed til større diametre.  

Udgangsmaterialet til 34CrNiMo6 er standardiseret i SS-EN ISO 683-2, men dette gælder kun varmvalsede stænger. Smedede stænger med større diameter er yderligere omfattet i SS-EN 10250 – 2. Det materiale, der er lagerført af Tibnor, har bedre styrke og slagsejhed end bestemmelserne i den seneste standard. 

Tibnor’s standard lagerprogram omfatter smedede stænger af stål 16NiCrS4 i skaldrejet udførelse. Diametertolerancen er derefter +3/-0 mm. 

Svejsning af 34CrNiMo6 anbefales ikke. Stålet kan svejses, men fremgangsmåden er kompliceret og tidskrævende. Derudover skal dele fortrinsvis sejhærdes igen efter svejsning. Bearbejdning af sejhærdet (QT) stål betragtes generelt som besværligt og kræver maskiner med høj effekt. Selv med sådanne maskiner skal skærehastigheden være begrænset. 

Hvis anvendelsen kræver en slidbestandig overflade, reagerer 34CrNiMo6 godt på overfladehærdning ved både induktionshærdning og nitrering.

Vælg variant

* Kvantitetstillæg tilføjes ved lavere kvantiteter i indkøbskurven