text.skipToContent text.skipToNavigation
produktinformation

Lige siden 2002 har SSAB markedsført Toolox® 44 som et pladeprodukt til værktøjsfremstilling. Nu fås Toolox også som rundstang med de samme attraktive egenskaber som i plade. Toolox-stænger er lagerført i skaldrejet udførelse. 

Den vigtigste egenskab ved Toolox 44 er dens meget høje styrke og hårdhed. Typiske niveauer er 1450 MPa for trækstyrke og 440 HB for hårdhed. Effektiviteten ved bratkøling under hærdning er sådan, at materialet i centrum af stangen har næsten den samme hårdhed som det tæt på overfladen. 

På trods af sin høje styrke er stålet relativt lavlegeret, hvilket betyder, at bearbejdelighed og svejsbarhed forbliver acceptabel. I betragtning af det høje hårdhedsniveau har Toolox endvidere ret god slagstyrke.

Den høje styrke af Toolox kan bruges som god effekt til at øge en komponents modstand mod træthed. Alternativt kan vægten reduceres uden tab af ydeevne. Endvidere bidrager det høje niveau af renhed (fri for skadelige ikke-metalliske indeslutninger), afledt af en omhyggelig proceskontrol i stålfremstillingen, til favorable træthedsegenskaber.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Luk Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Luk Leveringsmuligheder
Dags dato Vælg leveringsdato Mulig leveringsdato