text.skipToContent text.skipToNavigation

Rundstål Toolox 44 Drejet

Lige siden 2002 har SSAB markedsført Toolox® 44 som et pladeprodukt til værktøjsfremstilling. Nu fås Toolox også som rundstang med de samme attraktive egenskaber som i plade. Toolox-stænger er lagerført i skaldrejet udførelse. 

Den vigtigste egenskab ved Toolox 44 er dens meget høje styrke og hårdhed. Typiske niveauer er 1450 MPa for trækstyrke og 440 HB for hårdhed. Effektiviteten ved bratkøling under hærdning er sådan, at materialet i centrum af stangen har næsten den samme hårdhed som det tæt på overfladen. 

På trods af sin høje styrke er stålet relativt lavlegeret, hvilket betyder, at bearbejdelighed og svejsbarhed forbliver acceptabel. I betragtning af det høje hårdhedsniveau har Toolox endvidere ret god slagstyrke.

Den høje styrke af Toolox kan bruges som god effekt til at øge en komponents modstand mod træthed. Alternativt kan vægten reduceres uden tab af ydeevne. Endvidere bidrager det høje niveau af renhed (fri for skadelige ikke-metalliske indeslutninger), afledt af en omhyggelig proceskontrol i stålfremstillingen, til favorable træthedsegenskaber.

Vælg variant

* Kvantitetstillæg tilføjes ved lavere kvantiteter i indkøbskurven