text.skipToContent text.skipToNavigation
produktinformation

2090/56SiCr7 er et lavlegeret siliciumfjederstål (Si). Kulstofindholdet (C) er ca. 0,55%, og de lagerførte stængerne afkøles kontrolleret efter varmvalsning, hvilket resulterer i, at den valsede hårdhed forbliver lav for at lette bearbejdning og/eller koldvalsning. Hærdbarhed af siliciumfjederstål (Si) er generelt lavere end for kvaliteter baseret på krom, såsom 51CrV4 (SS 2230), så varmebehandling, til opnåelse af tilstrækkelig høj styrke og hårdhed, er kun mulig for mindre størrelser. I passende dimensioner kan materialet imidlertid opnå meget høje niveauer af styrke og hårdhed via sejhærdning, så det kan overvejes til anvendelse ved andet ud over fjedre. 

Tibnor’s lagerførte fladstål har afrundede kanter, og udførelsen er som varmvalset. Med hensyn til kemisk analyse er stålet fuldt ud i overensstemmelse med kravene til kvalitet 56SiCr7 i SS-EN 10089. Den (udgåede) svenske standard for denne kvalitet er 2090. I SS-EN 10089 betegnes den varmvalsede udførelse med tilføjelsen ”+AR” efter stålnavnet. 

Opvarmningen ved 450-500°C efter hærdning i olie, resulterer i en hårdhed på 44-48 HRC, hvilket er det normale niveau for fjederpåføringer. Hvis der er behov for højere hårdhed, kan temperering udføres ved en lavere temperatur, 200-250°C.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Luk Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Luk Leveringsmuligheder
Dags dato Vælg leveringsdato Mulig leveringsdato