23. april, 2019 08:28 CET

Mange synergier, når Tibnor og Sanistål bliver en

 

Fuld fokus på stål og metaller, øget kundeservice og et topmoderne, fuldt automatiseret distributionscenter. Fordelene er mange, når Tibnor og Danmarks næststørste stålgrossist, Sanistål, nu bliver en. 

Hej, Henrik Ørskov, ny VP (Vice President) hos Tibnor Danmark. Hvad betyder denne aftale for Saniståls og Tibnors kunder? 

- Vi ser mange fordele for vores kunder. Når vi nu samler ekspertise og mange års erfaring fra vores to organisationer, vil der være mange synergieffekter. Alle de smarte løsninger, vi har udviklet gennem årene som konkurrenter, kombinerer vi nu, så det kommer kunderne til gode. Vores topmoderne distributionscenter i Taulov er et eksempel, og adgang til Tibnors mange specialister der kan rådgive er en anden. 

Niveauet for service til kunder vil også blive øget. På hvilken måde?

- Tibnor har nogle af branchens skarpeste hjerner og en lang tradition for rådgivning i tæt samarbejde med sine kunder. Tibnors specialister kan hjælpe kunder med beregninger af materialer, foreslå smartere, omkostningseffektive løsninger og rådgive. Alt dette får samtlige kunder i det nye Tibnor nu adgang til. Det er også en del af vores strategi - at gå fra at være grossist til at blive en partner, der kan levere merværdi i form af blandt andet rådgivning.

Vil der også være nogen forskel i produktsortimentet? 

- Ja, tidligere kunne de danske Tibnor-kunder kun købe fra et ret smalt sortiment, men nu bliver produktporteføljen meget større, og vi kan tilbyde et komplet udvalg af stål- og metaller. Så fælles for alle kunder i det nye Tibnor er, at de får adgang til markedets bredeste og dybeste sortiment og mere specialviden fra deres partner.  

Med aftalen får Tibnor et af Nordeuropas mest moderne distributionscentre. Fortæl os lidt mere om det!

- Det er rigtigt. Saniståls distributionscenter i Taulov bliver nu Tibnors. Det er et topmoderne ståldistributionscenter med et areal på 42.000 kvadratmeter, hvor langt de fleste processer er fuldt automatiseret. Det betyder, at logistikken er meget omkostningseffektiv, med meget få fejlkilder. Det er naturligvis noget, der også vil gavne vores kunder, fordi vi så kan holde et lavt omkostningsniveau, med meget få fejl. Det er et af Nordeuropas mest moderne ståldistributionscentre og en vigtig konkurrencefaktor i vores branche, hvor logistik er så afgørende.

Hvordan ser du stålindustriens fremtid i Danmark?

- Jeg tror, at stålindustriens fremtid her i Danmark ligner den i de andre nordiske lande. Vi skal hele tiden arbejde med omkostningseffektivitet, lydhørhed over for vores kunder og ikke mindst fokusere på bæredygtighed og miljø. En måde er at arbejde tæt på vores kunder og hjælpe dem med at foretage smartere og mere bæredygtige materialevalg, så vi alle kan bidrage til at reducere vores klimapåvirkning. 

Henrik Ørskov, Head of Tibnor Denmark

Henrik Ørskov, VP Head of Tibnor Denmark