29. januar, 2020 07:27 CET

Nordens bredeste og dybeste produktsortiment

 

I Tibnor er det en ufravigelig ambition at gøre en forskel for kunder og leverandører. Det indebærer blandt andet at kunne tilbyde skræddersyede stålløsninger af højeste kvalitet og samtidig at tilbyde fagkyndig rådgivning. Det er en afgørende faktor for, at kunderne oplever værdi af de produkter, der investeres i.

– Vi ønsker at stadfæste vores ledende position som en fleksibel distributør, der kan levere næsten alle produkter inden for stål og metaller. Uanset størrelse, type eller bearbejdning. Derfor er vi også stolte af at kunne sige, at vi har Nordens største udvalg af stål og metaller. 

Henrik Ørskov, TibnorSådan lyder meldingen fra administrerende direktør i Tibnor Danmark, Henrik Ørskov, når snakken falder på Tibnors sortiment. Efter opkøbet af Saniståls stålforretning i 2019 har Tibnor udvidet sin produktportefølje, så man i dag kan tilbyde dag-til-dag-levering på omkring 8.000 forskellige artikler. Det betyder helt konkret, at Tibnor i langt højere grad kan imødekomme kundernes stigende behov og ønsker: 

– Vores kundekartotek er meget varieret, og det sætter store krav til de materialer, vi forhandler. Derfor har det afgørende betydning, at vores sortiment er så bredt, at vi altid kan levere kvalitetsfyldte løsninger, ligegyldigt hvilken type kunde eller projekt, det drejer sig om, forklarer Henrik Ørskov. 

Synergieffekt på tværs af landemarkeder

Med afdelinger i Norge, Sverige og Finland har Tibnor adgang til lagre og sortimenter i hele Skandinavien. Det betyder, at Tibnor kan trække på produktartikler og løsninger, der rækker ud over det danske sortiment:  

– Med tilstedeværelsen på fire landemarkeder har vores afdelinger specialiseret sig i forskellige industrier og brancher, og det skaber en stærk synergieffekt på tværs af vores forretning. Det har udmøntet sig i, at der nærmest ikke er en stålløsning, vi ikke kan levere. De produkter vi ikke har i sortimentet i Danmark, kan vi højst sandsynligt levere fra et af vores andre lagre i Norden eller også skaffer vi det, fortæller Henrik Ørskov. 

Som en del af den store SSAB-koncern kan Tibnor samtidig tilbyde en lang række varemærkeprodukter fra den svenske stålgigant: 

– Vi tilbyder hele viften af SSABs premium-produkter, som alle understøtter smartere, lettere og mere bæredygtige løsninger. Materialerne er udviklet med solide egenskaber og kvalifikationer, der på sigt giver store besparelser hos vores kunder. SSAB er Nordeuropas største og mest innovative stålproducent, og det er på mange måder kundens garanti for, at produkterne er af absolut bedste kvalitet, siger Henrik Ørskov. 

Rådgivning af markedets bedste specialister

I Tibnor står service og kundekontakt også højt på dagsordenen, og derfor tilbyder man rådgivning om alt fra materialevalg til logistikmuligheder, fortæller Henrik Ørskov: 

– Vi ønsker at være en betroet partner, der i fællesskab med vores kunder optimerer og udvikler de dele af deres forretning, vi er eksperter i. Her er vores rådgivning et helt centralt punkt, fordi vi med vores brede knowhow kan vejlede om, hvordan smarte og omkostningseffektive løsninger skaber mest mulig værdi for forretningen.

Udover egne specialister kan Tibnor facilitere ekspertviden gennem SSABs fagfolk, der er specialiseret i en lang række forskellige produkter og områder. På den måde kan Tibnor assistere med markedets bedste rådgivning om både generelle og meget komplicerede projekter:

– Vi ved, at to projekter sjældent er ens, og netop derfor er dialogen med kunden enorm vigtig. Derfor er det en kæmpe fordel, at vi med vores egne eller SSABs specialister kan give kunder en værdifuld sparring i materialer, bearbejdning og andre teknikaliteter, slutter Henrik Ørskov.