Europress

Skræddersyet levering gør livet nemmere


Når stålbjælker, stålplader og specialkomponenter leveres til Europress, er de pakket og sorteret på en bestemt måde for at gøre montørernes og svejsernes arbejde nemmere på værkstedsgulvet.


De kommer ind i den ene ende af værkstedet. Specialkomponenter og stålplader, der er skåret efter mål, f.eks. laserskåret, plasmaskåret eller flammeskåret i Tibnors fabrik i Seinäjoki. Der er også stålbjælker og rør, der er skåret, som de skal, og med hullerne på det helt rigtige sted, fra Hyvinkääs produktionsenhed. En del af materialet leveres på en specialdesignet lastpalle, så komponenterne skal være så lettilgængelige som muligt. På den måde kommer arbejdet med montering og svejsning i gang med det samme, og Europress kan koncentrere sig om sin kernevirksomhed: planlægning og egen produktion.


Europress er en finsk familieejet virksomhed, der blev grundlagt sidst i 1970'erne. Virksomheden fremstiller affaldskomprimatorer til forskellige formål. Europress' affaldskomprimatorer skal kunne tåle hård belastning, varme og ekstrem kulde, og kvalitetskravet er højt.

– Europress skal kunne koncentrere sig om produktionen, og det er vores opgave at sørge for, at de har gode forudsætninger for det. Vi vil opfylde deres behov, og vi tilbyder dem en totalløsning, der tager hensyn til produktudvikling, materiale, bearbejdning og leverance, siger Tibnors regionchef Marko Karppinen.

Fremtidens miljøteknik


Smarte affaldskomprimatorer, der bliver mere og mere almindelige på genbrugsstationer rundt omkring i Finland, er en af Europress' nye satsninger. Der kan almindelige forbrugere sortere og genbruge deres plast- og papiraffald. Europress' affaldskomprimator presser affaldet sammen, og beholderens ejer kan i realtid se, hvor fuld beholderen er og på den måde optimere tømningen. Det kan igen have en positiv indvirkning på miljøet, eftersom ejerne slipper for at transportere luft, hvilket er almindeligt, når affald ikke komprimeres.

Fra Tibnors fabrikker i Seinäjoki og Hyvinkää leveres laserskårne stålrør, specialskårne stålkomponenter, der er skåret efter mål, samt stålplader til Europress. Maskindele, som Tibnor har bestilt hos sine underleverandører. En del af materialet fra Tibnor leveres skræddersyet og pakket på lastpaller. Det bliver til ca. 160-200 ton stål om måneden.

Tibnors og Europress' samarbejde går langt tilbage, og kontakten mellem virksomhederne er tæt. I fællesskab diskuterer man nye tekniske løsninger, især hvis der opstår et særligt behov, der kræver stål med nye egenskaber. I udviklingsarbejdet er samarbejdet vigtigt. Både hvad angår softwaren til de smarte affaldskomprimatorer og det stål, beholderne fremstilles af. Marko Aaltio, udviklingsdirektør hos Europress, siger, at hvert kilogram, der kan fjernes fra slutproduktet, er en fordel for miljøet, da det medfører lavere brændstofforbrug ved transport.

– Derfor er vi ekstra interesserede i at høre om nye ståltyper eller nye teknikker, der kan hjælpe os.

 

 

Kort og godt

Europress

Planlægger og fremstiller affaldshåndteringsudstyr, bl.a. affaldskomprimatorer til virksomheder og private.

Udfordring

Affaldskomprimatorerne skal kunne tåle hård belastning, varme og ekstrem kulde, og være af høj kvalitet.

Løsning

Tibnor leverer laserskårne stålrør, specialskårne stålkomponenter, der er skåret efter mål, samt stålplader til Europress. Maskindele, som Tibnor har bestilt hos sine underleverandører. En del af materialet fra Tibnor leveres skræddersyet og pakket på lastpaller.

 

Vil du vide mere? http://www.europress.fi