Toyota

Færre led i kæden øger kvaliteten

 

Varmtvalsede stålplader i færdigskårne længder og monteringsklare emner, der leveres direkte, påvirker produktionen positivt på Toyotas montagefabrik i Mjölby.

På Toyota Material Handling Europes fabrik i Mjölby ligger produktionsvolumenerne i øjeblikket på ca. 80.000 elektriske gaffeltrucks og 100.000 palleløftere om året. Fabrikken er en svejse-, lakerings- og montagefabrik. Virksomheden køber stålkomponenter, der kan sendes direkte til svejsning uden nogen intern bearbejdning og derefter videre til lakering og montering. Tibnor, der af Toyota har modtaget udmærkelsen ”Supplier of the Year 2016”, leverer varmtvalsede stålplader og bearbejdede emner. På den måde har Toyota konstant adgang til alle de dele, de har brug for, når de har brug for dem. Fabrikken i Mjölby er Toyotas største produktionsvirksomhed med gaffeltrucker og palleløftere i Europa.

 

Produktkvalitet og leveringssikkerhed

Toyota har brug for den rigtige mængde råmaterialer på det rigtige tidspunkt. På Toyotas fabrik i Mjölby har Tibnor et såkaldt konsignationslager med varmtvalsede plader i forskellige kvaliteter. Lageret administreres af Toyota, men pladerne ejes af Tibnor, indtil Toyota fjerner dem fra lageret.

– At selv eje store lagre er dyrt, og det kræver som regel omfattende detaljestyring mellem leverandør og kunde, men med denne løsning kan Tibnor agere på en mere uafhængig måde, samtidig med at Toyota altid har fuld adgang til stålplader, siger Magnus Andersson, indkøbsdirektør hos Toyota Material Handling Manufacturing, Sweden.

Tibnor sørger hele tiden for, at Toyota har de emner, de har brug for, ved hånden. Bearbejdede emner leveres fra Tibnor i Köping ud fra Toyotas produktionsbehov. Varmtvalsede plader leveres fra Borlänge til Toyotas fabrikslager – og altid i de mængder, de har brug for.

Nøglen til succes er et stærkt partnerskab. Tibnor har bidraget med sin produktionsekspertise i tæt samarbejde med Toyotas egne konstruktører.

– Vi har et enestående samarbejde, hvor kunden er involveret hele vejen. Hvad grovplader angår, samarbejder vi med underleverandører, der bearbejder de stålemner, vi har skåret til på vores egne fabrikker. Det velfungerende samarbejde med vores underleverandører resulterer i, at vi kan tilbyde den produktkvalitet og leveringssikkerhed, Toyota ønsker, siger Johan Botold, Key Account Manager hos Tibnor.

Kort og godt

 

Toyota

Toyota Material Handling Europes produktionsfabrik i Mjölby, Sverige, er virksomhedens største produktionsvirksomhed med gaffeltrucks og palleløftere i Europa.

Udfordring

Af konkurrencehensyn er det utroligt vigtigt, at komponenterne i Toyotas gaffeltrucker og palleløftere er af høj kvalitet.

Løsning

Tibnor leverer råmateriale og monteringsklare emner i tæt samarbejde med Toyota, hvilket i det lange løb resulterer i en positiv udvikling for gaffeltruckernes og palleløfternes design og lastkapacitet.

 

Vil du vide mere? https://toyota-forklifts.eu/