5 ting du måske ikke vidste om jumbolaserskæring

 

1. Den skærer stort og innovativt

 

Jumbolaser bruges til at skære store og tunge stålkomponenter i innovative former, der kan bruges med det samme. Tibnors laser kan skære bl.a. rør, bjælker og forskellige typer åbne og lukkede profiler, der vejer op til 200 kg pr. meter og har en diameter på 508 mm. Den maksimale længde for en komponent er 15,5 m. Det største mål for tykkelsen er 16 mm for kulstål og 8 mm for rustfrit.

 

2. Den passer til alle industrier

 
Jumbolaserskæring er et godt alternativ i industrier, der fremstiller grove komponenter med meget høj kvalitet. Jumbolaserskårne komponenter bruges bl.a. i byggebranchen samt i bil- og mineindustrien. Tibnor kan levere færdige komponenter til avancerede stålkonstruktioner, bjælker, pyloner, maskinfundamenter, løftekraner, landbrugsmaskiner, trucks og gravkøer.

 

3. Den er bedst til frie former
 

En af styrkerne ved jumbolaserskæring er, at den er bedre til frie former end konkurrerende teknikker. Tibnors eksperter kan hjælpe med at designe komponenter, der indtil nu har været umulige at fremstille. Derudover kan laserens 3D-skærehoved håndtere fasninger på op til 45 grader, hvilket gør monteringen på værkstedet eller byggepladsen nemmere.

 

4. Den mindsker antallet af komponenter

 
Innovationer sparer tid og penge. Jo mere komplicerede komponenterne er, desto bedre omkostningseffektivitet, da laserskæring kan håndtere flere forskellige typer bearbejdning i ét gennemløb. Ved hjælp af denne teknik kan du mindske antallet af komponenter, forbedre pasformen og forkorte lagertiderne.

 

5. Den kan levere komplette konstruktioner

 
Efterhånden som flere og flere virksomheder har opdaget mulighederne ved jumbolaserskæring, er antallet af anvendelsesområder steget kraftigt. I dag kan skæringen bruges til at levere komplette konstruktioner. Tibnor kan f.eks. skære en grov komponent, så som et stålrør, så det derefter nemt kan bøjes til stort set et hvilket som helst format. En af de store fordele ved jumbolaserskæring er netop muligheden for at bearbejde grove komponenter på en ny og innovativ måde.