5 grunde til at outsource bearbejdning 

 

1. Du slipper for skjulte omkostninger

 

Ved at bruge produktionstilpassede komponenter i produktionsstrømmen kan du eliminere såkaldte skjulte omkostninger – bl.a. transport, lagring og spild.

En anden omkostning, du kan spare penge på, er servicering af maskiner  og andet udstyr til bearbejdning. Især hvis det drejer sig om bearbejdning, du sjældent gør. Derudover kræver forberedende bearbejdning specialiserede medarbejdere, der måske er større behov for i produktionen.

 

2. Du sparer kostbart stål

 
Med outsourcet bearbejdning slipper du for at risikere at spilde kostbart stål. Du betaler kun for det materiale, du bestiller. Hvis bearbejdningen sker i din egen fabrik, skal du ud over at bestille også lagre materialet. Hvis det handler om sjældne materialer, er der stor risiko for, at du pludselig står med et lager fyldt med overflødige materialer. Kernekompetencen er nødt til at vige for lagring.

Man kan også risikere, at der i forbindelse med bearbejdningen opstår fejl, som medfører, at komponenten ikke kan bruges – det slipper du for med outsourcet bearbejdning.

 

3. Du kan levere hurtigere

 
Du kan reagere hurtigere på forandringer i ordrebogen. En leverandør har altid tusindvis af ton af forskellige typer stål på lager, der er klar til at blive brugt og leveret med kort varsel. Ved at benytte andres service kan du påbegynde projekter tidligere eller love hurtigere levering.

 

4. Du kan fokusere på kernevirksomheden

 
Outsourcet bearbejdning giver dig mulighed for i højere grad at fokusere på kernevirksomheden. Da kan du bl.a. opnå en avanceret produktion på en nemmere måde. Du kan bestille bearbejdede komponenter af høj kvalitet, der er klar til brug, og som kan bringes direkte ind i produktionsstrømmen.

 

5. Du får ekstra viden

 
En kyndig partner tilfører viden. Du slipper ikke kun for at gøre bearbejdningen selv, du får også hjælp med at optimere den. Planlægningsansvaret ligger stadig hos din virksomhed, men en kyndig partner kan bidrage til processen ved at foreslå små ændringer. F.eks. at antallet af svejsesømme kan mindskes ved at benytte bukning, eller at antallet af komponenter kan mindskes fra to til en med en anden planlægning.

Denne type optimeringer får stor betydning i det lange løb, da din produktion bliver hurtigere og billigere. Derfor kan det betale sig at udnytte den knowhow, som en kyndig partner har.