text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Austenitisk stål med betegnelsen 1.4404 indeholder molybdæn ud over krom og nikkel. Bortset fra tilstedeværelsen af molybdæn er forskellen fra 1.4301/1.4307, at nikkelindholdet er større. Denne type af rustfrit stål bliver ofte refereret til som syreresistens, hvilket til en vis grad er en misvisende benævnelse, da materialet kun er resistent mod svage syrer. 1.4404 har et lavt kulstofindhold, hvilket betyder, at det kan blive svejst uden risiko for forringelse af korrosionsresistansen i området af svejsningen. I forhold til styrke er 1.4404 mere eller mindre ækvivalent til de lavere legerede kvaliteter 1.4301/1.4307.

Flade formater af 1.4404 er standardiseret i EN 10088-2. Denne standard dækker koldvalsede tykkelser til og med 8 mm.

Tilstedeværelsen af molybdæn sammen med krom gør 1.4404 resistent mod korrosion i svage syrer og vand, der indeholder klorid så længe, at kloridkoncentrationen ikke er for høj. Et eksempel på et miljø, hvor stålet er velfungerende, er i saltlastet kystatmosfære. Materialet er også et almindeligt valg til industrikøkkener samt ved omfattende fødevarefremstilling. 

Formbarheden af koldvalsede plader i kvaliteten 1.4404 er fremragende i de fleste tilfælde og de er ofte tilsvarende til koldvalset ”sort” stål. Derudover er svejsbarheden forholdsvis god, og der forekommer sjældent problemer i fremstillingen af svejste konstruktioner. 

Overfladebehandlingen af koldformet 1.4404 lagerføres som 2B (glødet, bejdset og rettevalset).

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.