text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Austenitisk stål med betegnelsen 1.4404 indeholder molybdæn ud over krom og nikkel. Bortset fra tilstedeværelsen af molybdæn er forskellen fra 1.4301/1.4307, at nikkelindholdet er større. Denne type af rustfrit stål er ofte referret som syreresistens, hvilket til en vis grad er en misvisende benævnelse, da materialet kun er modstandsdygtigt overfor svage syrer. 1.4404 har et lavt kulstofindhold, hvilket betyder, at det kan blive svejst uden risiko for forringelse af korrosionsresistansen i området af svejsningen. I forhold til styrke er 1.4404 mere eller mindre ækvivalent til de lavere legerede kvaliteter 1.4301/1.4307.

Pladeformater i 1.4404 er standardiseret i EN 10088-2. Denne standard dækker varmvalsede plader med tykkelser til og med 13,5 mm. 

Tilstedeværelsen af molybdæn samme med krom gør 1.4404 resistent mod korrosion i svage syrer og vand, som indeholder klorid så længe, at kloridkoncentrationen ikke er for høj. Et eksempel på et miljø, hvor stålet er velfungerende, er i saltlastet kystatmosfære. Materialet er også et almindeligt valg til industrikøkkener samt ved omfattende fødevarefremstilling. 

Formbarheden, f.eks. ved bukning, af varmvalsede plader i kvaliteten 1.4404 er meget god, og er ofte tilsvarende til varmvalset plader i ”sort” stål. Derudover er svejsbarheden forholdsvis god, og der forekommer sjældent problemer i fremstillingen af svejste konstruktioner. Imidlertid kan bearbejdning (fræsning, boring) af plader i kvaliteten 1.4404 være problematisk, men bearbejdning forbedres ved brug af værktøj, der er specialtilpasset bearbejdning af rustfrit stål.

Overfladebehandlingen af varmvalsede plader i 1.4301/1.4307 lagerføres som 1D (glødet, bejdset og let eftervalset).

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.