text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Austenitisk stål med betegnelsen 1.4307 hører til de mest almindelige rustfrie ståltyper, og indeholder cirka 18% krom og 9% nikkel. Kulstofindholdet er lavt, for det meste 0,03%, hvilket betyder at risikoen for korrosionsangreb i området af svejsningen er minimeret.  

I emnerørsformat er 1.4307 standardiseret i EN 10297 – 2. Tibnor lagerfører rør med ydre diametre mellem 32-140 mm og indre diametre mellem 16 og 90 mm. Rørene er produceret ved varmvalsning i et rørvalseværk eller ved hjælp af varmvalsning. De varmvalsede rør færdiggøres ved glødning og bejdsning. 

Kvaliteten 1.4307 udviser god resistens mod korrosion i neutralt vand både indendørs og udendørs. Stålet udviser også rimelig immunitet fra atmosfærisk korrosion. Disse rustfrie kvaliteter er dog mindre passende, hvis miljøet er syreholdigt, eller indeholder klorid. I disse tilfælde kræves højere legerede dimensioner.

1.4307 er karakteriseret ved en fremragende form- og svejsbarhed, og der forekommer sjældent problemer ved svejsning eller koldformning. Modsat er austenitiske rustfrie kvaliteter som 1.4307 generelt besværlige at bearbejde, men kan lettes ved brug af værktøj tilpasset formålet. Hvis god bearbejdelighed er vigtigt for den aktuelle anvendelse, findes der varianter af 1.4307 for, hvor stålet er blevet metallurgisk behandlet for at forbedre bearbejdeligheden. 

Emnerør som tilbydes i kvaliteten 1.4307 er efter formning i varm tilstand blevet glødet og bejdset. Overfladebehandlingen betegnes som HFD i EN 10297 – 2, er metallisk ren uden oxid, men mindre defekter fra varmformningen kan forekomme. Tolerancerne for ydre diameter (D) og vægtykkelse (T) er specificeret i EN 10297 – 2 og EN-ISO 1127, men er højst ±1.5% for D og ±15% for T. Rethed i form af pilhøjde er højest på 0,002 gange længde.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.