text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Austenitisk stål med betegnelsen 1.4404 indeholder cirka 2% molybdæn ud over krom og nikkel. Bortset fra tilstedeværelsen af molybdæn er forskellen fra 1.4307, at nikkelindholdet er større. Denne type af rustfrit stål bliver ofte refereret til som syreresistens, hvilket til en vis grad er en misvisende benævnelse, da materialet kun er resistent mod svage syrer. 1.4404 har et lavt kulstofindhold, hvilket betyder, at det kan blive svejst uden risiko for forringelse af korrosionsresistansen i området af svejsningen. I forhold til styrke er 1.4404 mere eller mindre ækvivalent til den lavere legerede kvalitet 1.4307.

I emnerørsformat er 1.4404 standardiseret i EN 10297 – 2. Tibnor lagerfører rør med ydre diametre mellem 32-224 mm og indre diametre mellem 16 og 180 mm. Rørene er produceret ved varmvalsning i et rørvalseværk eller ved hjælp af varmvalsning. De varmvalsede rør færdiggøres ved glødning og bejdsning. 

Tilstedeværelsen af molybdæn sammen med krom gør 1.4404 resistent mod korrosion i svage syrer og vand, der indeholder klorid så længe, at kloridkoncentrationen ikke er for høj. Et eksempel på et miljø hvor stålet er velfungerende, er i saltlastet kystatmosfære.

1.4404 er karakteriseret ved en fremragende form- og svejsbarhed, og der forekommer sjældent problemer ved svejsning eller koldformning. Modsat er austenitiske rustfrie kvaliteter som 1.4404 generelt besværlige at bearbejde, men kan lettes ved brug af værktøj tilpasset formålet. Hvis god bearbejdelighed er vigtigt for den aktuelle anvendelse, findes der varianter af 1.4404, hvor stålet er blevet metallurgisk behandlet for at forbedre bearbejdeligheden. 

Emnerør som tilbydes i kvaliteten 1.4404 er efter formning i varm tilstand blevet glødet og bejdset. Overfladebehandlingen betegnes som HFD i EN 10297 – 2, er metallisk ren uden oxid, men mindre defekter fra varmformningen kan forekomme. Tolerancerne for ydre diameter (D) og vægtykkelse (T) er specificeret i EN 10297 – 2 og EN-ISO 1127, men er højst ±1.5% for D og ±15% for T. Rethed i form af pilhøjde er højest på 0,002 gange længde.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.