text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Austenitisk stål med betegnelsen 1.4404 indeholder molybdæn ud over krom og nikkel. Bortset fra tilstedeværelsen af molybdæn er forskellen fra 1.4301/1.4307, at nikkelindholdet er større. Denne type af rustfrit stål er ofte refereret som syreresistent, hvilket til en vis grad er en misvisende benævnelse, da materialet kun er modstandsdygtigt mod svage syrer. 1.4404 har et lavt kulstofindhold, hvilket betyder, at det kan blive svejst uden risiko for forringelse af korrosionsresistansen i området af svejsningen. I forhold til styrke er 1.4404 mere eller mindre ækvivalent til de lavere legerede kvaliteter 1.4301/1.4307.

Flade stænger af rustfrit stål i mindre tykkelse er ofte svære at valse, og det er ofte mere effektivt at omdanne varmvalset plade til stangformat ved hjælp af overskæring. Varmvalsede plade formater i 1.4404 er standardiseret i EN 10088-2. Tibnor’s lagerføring af rustfrie flade stænger, som er baseret på overskæring af plade, dækker tykkelser i omfanget 3-12 mm med bredder til og med 150 mm. 
Tilstedeværelsen af molybdæn sammen med krom gør 1.4404 resistent mod korrosion i svage syrer og vand, der indeholder klorid så længe, at kloridkoncentrationen ikke er for høj. Et eksempel af et miljø hvor stålet fungerer godt, er i saltlastet kystatmosfære.

Formbarheden af flade stænger i kvaliteten 1.4404 er fremragende i de fleste koldvalsede arbejdsprocesser, og er ofte bedre end varmvalset ”sort” stål på trods af, at de er fremstillet ved overskæring af plade. Stålet er også karakteriseret ved god svejsbarhed, og der forekommer sjældent problemer i fremstillingen af svejste konstruktioner. Bearbejdning kan derimod frembringe vanskeligheder, men kan formindskes ved brug af værktøj tilpasset til formålet.

De varmvalsede plader i 1.4404 der bliver anvendt, som udgangsmateriale for overskæring af flade stænger har overfladebehandlingen 1D (glødet, bejdset og let eftervalset). Derfor har stangens brede flade den samme overfladebehandling. Sidefladerne har typisk et revnet udseende, og mindre ujævnheder kan forekomme. Tykkelse og bredde har plus/minus-tolerancer som defineret i EN 10058. Tykkelse og bredde har plus/minus-tolerancer som defineret i EN 10058. Rethed i form af pilhøjde er maksimalt 0,004 gange stang længde.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.