text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

1.4406 er et duplex rustfrit stål, hvilket betyder, at dets mikrostruktur består omtrent ligeligt af ferrit og austenit. Stålet indeholder mere krom (≈26%) og mindre nikkel (≈6%) end de austenitiske dimensioner 1.4301 og 1.4307. Derudover er det legeret med molybdæn (1,5%) og kvælstof. Ligesom den austenitiske dimension 1.4404 er 1.4460 klassificeret som ’syrefast’, hvilket reelt kun er sandt for svage syrer. Bortset fra en god resistens mod korrosion udviser duplex dimensioner relative høje styrker, og især, flydespænding er omkring det dobbelte i forhold til austenitisk stål, som har den samme resistens mod korrosionsætsning. 

Bearbejdede skaldrejet runde stænger i 1.4460 er standardiseret som i EN 10088-3. Denne standard dækker koldvalsede runde stænger med diametre op til 160 mm. Dog lagerfører Tibnor mere ekstensivt, og omfatter diametre til og med 244 mm. 

Duplex stål som 1.4460, er karakteriseret ved en meget god resistens mod korrosion selv i aggressivt miljø, som indeholder klorid f.eks. saltvand. En signifikant fordel ved 1.4406 fremfor austenitiske dimensioner, som 1.4404, er en reduceret følsomhed over for fejl, hvilket er et resultat af spændingskorrosion og korrosionsudmattelse i tilstedeværelsen af klorid. De favorable korrosionsegenskaber i kombination med en højere styrke medfører, at 1.4460 er et attraktivt alternativ for maskinkomponenter, som udsættes for ætsende væsker og i energiindustrien (vandkraft og offshore). 

Bearbejdede stænger i dimensionen 1.4406 er relative nemme at koldvalse, men koldvalsningen er ikke nær så god som ved andre austenitiske dimensioner. Svejsning er egnet i situationer, hvor det kræves. Duplex rustfrit stål er i nogen grad nemmere at bearbejde end austenitiske dimensioner, dog kan bearbejdningen altid lettes ved brug af værktøj tilpasset til formålet. 

Overfladebehandlingen af en bearbejdet 1.4460 dimension lagerføres som 2B, og er defineret som i EN 10088-3. Bearbejdning (som regel skaldrejet) er gennemført efter, at de varmvalset stænger er blevet kølet; bearbejdningsmærker udjævnes af polering ved hjælp af en efterfølgende udretning. Denne procedure eliminerer resterende overfladedefekter. Diametertolerancen for bearbejdede stænger er k12 som angivet i ISO 286 – 2, hvilket er en nul-minustolerance.  Med andre ord er den reelle diameter marginalt større end den nominelle. Derudover er bearbejdede stænger i rustfrit stål relative rette med en pilhøjde på mindre end 0,001 x længde.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.