text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

1.4057 er et martensitisk stål, som kombinerer en høj styrke og hårdhed med en relativ god korrosionsresistans. Det er bedre end 1.4021, dog er den ikke bedre end de austenitiske dimensioner; 1.4301 samt 1.4307. Den høje styrke ved martensitisk stål opnås generelt på bekostning af de korrosionsbeskyttende egenskaber. 1.4057 indeholder omkring 16% krom, 2% nikkel, og kulstofindholdet er typisk 0,2%. Stængerne som lagerføres, er i sejhærdet tilstand med en minimums trækstyrke på 800 MPa, og den typiske hårdhed er 280 HB. Kræves en højere styrke og hårdhed, kan dette opnås ved hjælp af en ekstra omgang af hærdning og varmebehandling. 

Bearbejdede (skaldrejet) runde stænger i 1.4057 er standardiseret i EN 10088-3, og varmebehandlingstilstanden er defineret som ”+QT 800”. Denne standard dækker koldvalsede runde stænger med diametre op til 160 mm. Tibnor lagerfører diametre til og med 160 mm. 

Det mindre indhold af krom i kombination med et relativt højt niveau af kulstof medfører, at korrosionsresistansen ved 1.4057 er begrænset. På trods af dette er stålet relativt resistent mod ætsning af neutralt vand, både indendørs og udendørs, samt mod atmosfærisk korrosion så længe, at omgivelserne ikke er ved kyster. 1.4057 anvendes i maskindele og beslag, som er udsat for milde korrosive miljøer. 

Koldvalsning af 1.4057 er ret vanskeligt på grund af den høje styrke. Stålet kan svejses, men svejsningsproceduren medfører en nødvendighed for at forvarme stålet ved høje temperaturer. Hårdheden der forekommer af svejsningen, er relativ høj, og svejsningen kræver en efterfølgende hærdning for at minimere risikoen for krakelering. På grund af den høje hårdhed er 1.4057 ret vanskelig at bearbejde, dog kan bearbejdningen lettes ved brug af værktøj tilpasset til formålet.

Overfladebehandlingen for bearbejdede stænger i 1.4057 lagerføres som 2B, og er defineret i EN 10088-3. Bearbejdning (oftest skaldrejet) gennemføres efter, at de varmvalsede stænger er blevet sejhærdet; bearbejdningsmærker udjævnes af polering ved hjælp af en efterfølgende udretning. Denne procedure eliminerer resterende overfladedefekter. Diametertolerancen for bearbejdede stænger er k12 som angivet i ISO 286 – 2, hvilket er en nul-plustolerance. Med andre ord er den reelle diameter marginalt større end den nominelle. Derudover er bearbejdede stænger i rustfrit stål relative rette med en pilhøjde på mindre end 0,001 x længde.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.