text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Austenitisk stål med betegnelsen 1.4404 indeholder molybdæn ud over krom og nikkel. Bortset fra tilstedeværelsen af molybdæn er forskellen mellem 1.4404 og 1.4301/1.4307, at nikkelindholdet er større. Denne type af rustfrit stål er ofte refereret til som syreresistent, hvilket til en vis grad er en misvisende betegnelse, da materialet kun er resistent mod ætsning af svage syrer. 1.4404 har et lavt kulstofindhold, hvilket betyder, at det kan blive svejst uden risiko for forringelse af korrosionsresistansen i området af svejsningen. I forhold til styrke er 1.4404 mere eller mindre tilsvarende til de lavere legerede kvaliteter 1.4301/1.4307.

Slebne runde stænger i 1.4404 er standardiseret i EN 10088 – 3. Denne standard dækker koldvalsede runde stænger med diametre op til 250 mm på trods af, at det normalt kun er mindre dimensioner, som er tilgængelige i koldtrukket udførelse. Tibnor lagerfører diametre til og med 45 mm. 
Tilstedeværelsen af molybdæn sammen med krom medfører, at 1.4404 er resistent over for korrosion ved svage syrer og vand, som indeholder klorid så længe, at kloridkoncentrationen ikke er alt for høj. Et eksempel på et miljø, hvor stålet fungerer fremragende er ved saltlastet kystatmosfære. 

Slebne stænger i 1.4404 udviser en relativ god formbarhed i kold tilstand og i tilfælde, hvor det kræves, er svejsbarheden fortrinlig. Austenitiske rustfrie dimensioner, som 1.4404, er generelt vanskelige at bearbejde, dog kan bearbejdningen lettes ved brug af værktøj tilpasset til formålet.

Overfladebehandlingen af 1.4404 lagerføres som 2G som defineret i EN 10088-3. Slibning udføres efter, at de varmvalsede stænger er blevet glødet samt bejdset efter behov, og overfladen er blevet forbehandlet enten ved koldtrækning eller skaldrejning. Derved bliver resterende overfladiske defekter fjernet. Diametertolerancen for koldtrukne stænger er h9 som angivet i ISO 286 – 2, hvilket er en nul-minustolerance. Med andre ord er den reelle diameter marginalt mindre end den nominelle. Slebne stænger i rustfrit stål er relative rette (pilhøjde på mindre end 0,001 x længde) med en fin overflade (Ra <1µm).

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.