text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Dimension 1.4305 er et let bearbejdeligt rustfrit stål, og tilfælles med andre austenitiske kvaliteter, som 1.4301 og 1.4307, indeholder det omkring 18% krom og 9% nikkel. Dog er stålet også legeret med svovl for at forbedre bearbejdeligheden. Generelt anses rustfrit stål som mere vanskeligt at bearbejde end kulstofstål, dog forbedrer svovlen bearbejdeligheden for 1.4305 til en sådan grad, at det ikke er fjernt fra et let bearbejdeligt kulstof-manganstål. 

Koldtrukket runde stænger i dimensionen 1.4305 er standardiseret i EN 10088-3. Denne standard dækker koldvalsede runde stænger med diametre op til 160 mm på trods af, at det normalt kun er mindre størrelser, som er tilgængelige i koldtrukket udførelse. Tibnor lagerfører diametre til og med 40 mm. 

Til sammenligning med 1.4301 og 1.4307, medfører tilføjelsen af svovl i 1.4305 i nogen grad en svækkelse af korrosionsresistansen. Dog er stålet samtidigt relativt modstandsdygtigt mod atmosfærisk korrosion, da det i nogen grad er resistent mod ætsning af regnvand samt mindre aggressive kemikalier. 

Koldtrukne stænger i 1.4305 kan formes i kold tilstand. Dog kan svovl i kombination med koldvalsning reducere bukke egenskaberne, hvilket medfører en ringere formbarhed for 1.4305 end ved 1.4301 og 1.4307, selv hvis sidstnævnte er koldtrukket. 
Tilstedeværelsen af svovl kan også medføre en risiko for varmerevner i forbindelse med svejsning, hvilket ikke anbefales for denne dimension. 

Overfladebehandlingen af 1.4305 lagerføres som 2H, og er defineret som i EN 10088-3. Koldtrækning er udført på en varmvalset stang, som er blevet glødet og bejdset. På trods af dette kan mindre overfladiske defekter forekomme. Derfor bør overfladen på dele eller strukturer, som udsættes for store belastninger, ikke efterlades ubearbejdet. Diametertolerancen for trukne stænger er h9 som angivet i ISO 286 – 2, hvilket er en nul-minustolerance. Med andre ord er den reelle diameter marginalt mindre end den nominelle. Stængerne er meget rette med en maksimal pilhøje på mindre end 0,001 x længde.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.