text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Austenitisk stål med betegnelsen 1.4404 indeholder molybdæn ud over krom og nikkel. Bortset fra tilstedeværelsen af molybdæn er forskellen fra 1.4301/1.4307, at nikkelindholdet er større. Denne type af rustfrit stål bliver ofte refereret til som syreresistens, hvilket til en vis grad er en misvisende benævnelse, da materialet kun er resistent mod svage syrer. 1.4404 har et lavt kulstofindhold, hvilket betyder, at det kan blive svejst uden risiko for forringelse af korrosionsresistansen i området af svejsningen. I forhold til styrke er 1.4404 mere eller mindre ækvivalent til de lavere legerede kvaliteter 1.4301/1.4307.

Koldtrukne sekskanter i 1.4404 er standardiseret i EN 10088-2. Denne standard dækker koldvalsede stænger med dimensioner op til 160 mm på trods af, at det normalt kun er mindre størrelser, som er tilgængelige i koldtrukket udførelse. Tibnor lagerfører dimensioner (distancen mellem modsatte flader) mellem 10-50 mm.

Tilstedeværelsen af molybdæn sammen med krom gør 1.4404 resistent mod korrosion i svage syrer og vand, der indeholder klorid så længe, at kloridkoncentrationen ikke er for høj. Et eksempel på et miljø hvor stålet er velfungerende, er i saltlastet kystatmosfære.

Koldtrukne sekskanter i 1.4404 udviser en forholdsvis god formbarhed på trods af, at bukke egenskaberne reduceres som et resultat af koldvalsning. Derudover er stålet karakteriseret ved en fortrinlig svejsbarhed. Austenitiske rustfrie dimensioner, som 1.4404, er generelt vanskelige at bearbejde, dog kan bearbejdningen lettes ved brug af værktøj tilpasset til formålet.

Overfladebehandlingen af sekskanter i 1.4404 lagerføres som 2H som defineret i EN 10088-3. Koldtrækning til en sekskantet form udføres på varmvalsede stænger, som er blevet glødet og bejdset. På trods af dette kan mindre overfladiske defekter forblive. Derfor bør overfladen på dele eller strukturer, som udsættes for store belastninger, ikke efterlades ubearbejdet. 

Diametertolerancen for koldtrukne sekskantede stænger er h11 som angivet i ISO 286 – 2, hvilket er en nul-minustolerance. Med andre ord er den reelle diameter marginalt mindre end den nominelle. Stængerne er relative rette med en pilhøjde på mindre end 0,001 x længde.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.