text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Kilestål bruges traditionelt til at fastgøre samlinger, der forbinder et roterende maskinelement med en aksel. Grundstålet i produktet er C45 +C, som i koldtrukket udførelse er standardiseret i SS-EN 10277-2. Hvad angår mekaniske egenskaber er korrespondancen ikke nøjagtig, og det kilestål som er lagerført af Tibnor, har en minimum brudstyrke på 600 MPa for alle dimensioner. Kilestål er standardiseret i SS 212190, hvilket stadig er gyldigt, da en SS-EN-standard i øjeblikket mangler. 

Kilestål er kendetegnet ved meget gode tolerancer, væsentligt bedre end normalt for koldtrukket firkantet stål. Tolerancen er h9 ifølge definitionen i ISO 286-2, mens det tilsvarende toleranceområde for koldtrukket firkantet stål er h11 (i henhold til SS-EN 10278). SS 212190 foreskriver, at stænger i kilestål skal have afrundede eller afskårne hjørner. Retheden er god, og den maksimale pilhøjde er 0,001 af stanglængden, hvilket normalt er 3 m. Med andre ord skal pilhøjden være højst 3 mm. Derudover kræver SS 212190, at pilhøjden altid skal være under 0,8 mm for en lokal referencelængde på 400 mm. 

Såvel som i fastgjorte samlinger kan kilestål finde anvendelse i andre maskinelementer, hvor de strenge tolerancer kan anvendes som en fordel.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.