text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Kilestål bruges traditionelt til fastgjorte samlinger, der sammensætter et roterende maskinelement med en aksel. Basisstålet i produktet er C45 + C, som i koldtrukket udførelse er standardiseret i SS-EN 10277-2. 

For så vidt angår de mekaniske egenskaber er korrespondancen ikke nøjagtig, og det kilestål, der er lagerført af Tibnor, har en mindste trækstyrke på 600 MPa for alle dimensioner. Kilestål er standardiseret i SS 212190, hvilket stadig er gyldigt, da en SS-EN-standard i øjeblikket mangler.

Kilestål er kendetegnet ved meget gode tolerancer, som er væsentligt bedre, end hvad der normalt er fastsat for almindeligt koldtrukket fladstål i C45 +C. Breddetoleransen er h9 i henhold til definitionen i ISO 286 - 2, mens det tilsvarende toleranceområde for tykkelse er h9 eller h11. I henhold til SS-EN 10278 er h11 den standardiserede tolerance for både bredde og tykkelse af koldtrukne fladstål. SS 212190 foreskriver, at stænger i kilestål skal have afrundede eller afskårne hjørner. Retheden er god, og den maksimale pilhøjde er 0,001 af stangens længde, hvilket normalt er 3 m. Med andre ord skal pilhøjden være højst 3 mm. Derudover bestemmer SS 212190, at pilhøjden altid skal være under 0,8 mm for en længde på 400 mm.

Såvel som i fastgjorte samlinger, kan kilestål finde anvendelse i andre maskinelementer, hvor de stramme tolerancer kan anvendes til fordel.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.