text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

11SMn30 er et automatstål med lavt kulstofindhold. Udtrykket automatstål indebærer, at analysen er skræddersyet til at fremme bearbejdelighed på bekostning af andre egenskaber. Materialet kan bearbejdes ved høje hastigheder, og det er kortspånnet materiale, hvilket gør det velegnet til bearbejdning i ubemandede maskiner. De vigtigste tilføjelser, der fremmer bearbejdelighed, er svovl og bly, som begge findes i en mængde på 0,3%, men et højt fosforindhold kan også bidrage. Derudover forbedres det høje bearbejdelighedsniveau yderligere efter en koldtrækning. 11SMn30 + C er et blyfrit alternativ, hvis man ønsker at mindske forurening af bly på arbejdspladsen. 

11SMn30 + C er standardiseret i SS-EN 10077 - 3. Den (udgåede) SS-betegnelse er 1912. Basestålet 11SMn30 har ikke en meget høj styrke, men stræk- og trækstyrker forbedres en del via koldtrækning. Den mindste tilladte strækstyrke varierer afhængigt af diameteren inden for intervallet 440 - 245 MPa. Intervallet for trækstyrken sænkes med en stigende diameteren, mens minimumsforlængelse, der er tilladt for trækprøvning, øges lidt. Der er ingen garanti for slagsejhed.

Diametertolerancen for 11SMn30 + C i koldtrukket version er god, niveau h9 som defineret i ISO 286 – 2. Derudover er retheden markant bedre end den varmvalsede stang, og pilhøjden er højst 0,001 af stangens længde. Retheden er en vigtig funktion ved bearbejdning af stålet i stanglader maskiner.

Svejsbarheden af 11SMn30 er begrænset som konsekvens af et højt svovlindhold. 

Hvis anvendelse kræver en holdbar og slidbestandig overflade, kan 11SMn30 + C hærdes.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.