text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

36SMnPb14 er et automatstål med middel kulstofindhold. Udtrykket automatstål indebærer, at analysen er skræddersyet til at fremme bearbejdelighed på bekostning af andre egenskaber. Materialet kan bearbejdes ved høje hastigheder, og det er kortspånnet, hvilket gør det velegnet til bearbejdning i ubemandede maskiner. Sammenlignet med 11SMnPb30 er de bearbejdelighedsforbedrende tilsætninger i form af svovl og bly lavere, da det højere kulstofindhold ligeledes fremmer bearbejdeligheden. Blyets positive indflydelse på bearbejdeligheden stammer fra dets lave smeltepunkt, da blypartiklerne i stål smelter i nærheden af skærekanten og derved lokalt bidrager til smøring. Det høje bearbejdelighedsniveau forbedres yderligere ved koldtrækning.

36SMnPb14 +C er standardiseret i SS-EN 10077 - 3. Den (udgåede) SS-betegnelse er 1957 - 04. Basestålet 36SMnPb14 har en bedre styrke end 11SMnPb30. Desuden forøges stræk- og trækstyrker via koldtrækning. Den mindste tilladte strækstyrke varierer afhængigt af diameteren inden for intervallet 550 - 360 MPa. Intervallet for trækstyrken sænkes med en stigende diameter, mens minimumsforlængelse, der er tilladt for trækprøvning, øges lidt. 

Diametertolerancen for 36SMnPb14 +C som koldtrukne rundstænger er ganske god, niveau h9 som defineret i ISO 286 – 2 eller bedre. Endvidere er retheden betydeligt bedre end hvad der er typisk for varmvalsede stænger, og den maksimale pilhøjde er 0,001 af stanglængden. Rethed er en vigtig funktion ved bearbejdning af stålet i stanglader-maskiner. 

Svejsbarheden på 11SMnPb30 er meget begrænset på grund af de høje niveauer af svovl og bly.

Hvis anvendelse kræver en holdbar og slidbestandig overflade, kan 36SMnPb14 + C induktionshærdes. Derudover, hvis det er nødvendigt, kan stangens styrke øges markant ved sejhærdning.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.