text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

550MW + er den koldtrukne version af 520MW+. Sidstnævnte er et såkaldt M-Steel®, hvor der ud over behandling med kalcium opnås yderligere forbedring af skæreegenskaber gennem øget svovlindhold. Stålet er mikrolegeret gennem en tilsætning af en smule vanadium. Desuden forbedres bearbejdeligheden af 550MW + yderligere som en konsekvens af koldtrækningen. 550MW + er et realistisk alternativ til blyholdigt stål, hvis det ønskes at mindske forureningen af bly på arbejdspladsen. 

Bortset fra svovltilsætningen svarer den kemiske analyse af 550MW + til den for S355J2C + C, som er standardiseret i SS-EN 10077 - 2, og de (udgåede) SS-betegnelser er 2172 og 2174. Dog har 550MW + en højere strækstyrke takket være vanadiumtilsætningen. Desuden er Charpy-V-slagsejheden garanteret 27 Joule eller bedre ved + 20 °C og i overensstemmelse med S355J2C + C.

Diametertolerancen for 550MW+ som koldtrukket rundstang er god med niveau h9, som defineret i ISO 286 – 2. Derudover er rethed markant bedre end for den 520M varmvalsede stang, og pilhøjden er højest 0,001 af stangens længde. Produkter leveres som 3 meter længder med en faset/reifet ende. 

Svejsbarheden på 550MW + er begrænset som en konsekvens af det høje svovlindhold. Imidlertid er bearbejdeligheden fremragende især i sammenligning med S355J2C + C.

Hvis anvendelse kræver, at delen har en slidbestandig overflade, reagerer 550MW+ godt på både hærdning og nitrering. Derudover kan dens styrke øges via sejhærdning, forudsat at afkøling under hærdning er hurtig nok (i vand eller polymert kølevæske).

Dokumenter (download)
Brochure: M-stål
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.