text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

KOMPAX er et akronym for den svenske “komprimerad axel”, der dybest set er en koldtrukket stang i stålkvalitet S355J2C + C. S355 er et konstruktionsstål med et lavt kulstofindhold med god svejsbarhed, hvilket faktisk betyder, at svejsning uden forvarmning normalt er mulig, med mindre de involverede dele er meget store. Højeste kvælstofækvivalent er i området 0,45 – 0,52% afhængigt af diameter.  

S355 i koldtrukket udførelse er standardiseret i SS-EN 10277 – 2. Den (udgåede) SS-betegnelse er 2172. Den mindste tilladte strækgrænse for KOMPAX i stål S355J2C varierer afhængigt af diameter over området 490 - 375 MPa. Intervallet for trækstyrke mindskes, og den tilladte minimum forlængelse i en trækprøve øges noget, når stangdiameteren øges. Der er ingen garanti for slagsejhed. 

Diametertolerancen på S355J2C-stangen i koldtrukket version er god med niveau h9 som defineret i ISO 286 – 2. Derudover er retheden markant bedre end den varmvalsede stang, og pilhøjden er højst 0,001 af stangens længde. Produkter leveres fra lageret I to længder, 3 meter, som er faset/reifet i begge ender og 6 meter, som er faset/reifet i minimum en ende.  

Hvis anvendelse kræver, at delen har en slidbestandig overflade, reagerer S355 godt på både indsætningshærdning og nitrering. Derudover kan dens styrke øges via sejhærdning, forudsat at afkøling under hærdning er hurtig nok (i vand eller polymert kølemiddel).

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.