text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

550M er den koldtrukne version af 520M, hvor sidstnævnte er et såkaldt M-Steel®, hvilket det kaldes, da der via behandling af smeltemassen med kalcium opnås forbedret bearbejdelighed uden skade på styrke, sejhed eller svejsbarhed. Stålet er mikrolegeret gennem en lille tilsætning af vanadium. Bearbejdelighed forbedres yderligere i 550M som et resultat af koldtrækning. 

I forhold til kemisk analyse ligner 550M S355J2C + C, som er standardiseret i SS-EN 10277-2, og de (udgåede) SS-betegnelser er 2172 og 2174. Dog har 550M en højere strækstyrke takket være det tilførte vanadium. Desuden er Charpy-V-slagsejhed garanteret 27 Joule eller bedre ved + 20°C.

Diametertolerancen for 550M som koldtrukket rundstang er god med niveau h9, som defineret i ISO 286 – 2. Derudover er rethed markant bedre end for den 520M varmvalsede stang, og pilhøjden er højest 0,001 af stangens længde. Produkter leveres som 3 meter længder med en faset/reifet ende.  

520M svejsbarheden er god, og den højeste kulstofækvivalent er mellem 0,45 og 0,47% afhængigt af stangens dimension. Svejsning uden forvarmning er normalt mulig. Bearbejdelighed er fremragende især i sammenligning med S355J2C + C.

Hvis anvendelse kræver, at delen har en slidbestandig overflade, reagerer 550M godt på både hærdning og nitrering. Derudover kan styrken øges via sejhærdning, forudsat at afkøling under hærdning er hurtig nok (i vand eller polymert kølevæske). 

Dokumenter (download)
Brochure: M-stål
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.