text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

11SMnPb30 er et automatstål med lavt kulstofindhold. Udtrykket automatstål indebærer, at analysen er skræddersyet til at fremme bearbejdelighed på bekostning af andre egenskaber. Materialet kan bearbejdes ved høje hastigheder, og det er kortspånnet, hvilket gør det velegnet til bearbejdning i ubemandede maskiner. De vigtigste tilføjelser, der fremmer bearbejdelighed, er svovl og bly, som begge findes i en mængde på 0,3%, men et højt fosforindhold kan også bidrage. Blyets positive indflydelse på bearbejdeligheden stammer fra dets lave smeltepunkt, da blypartiklerne i stål smelter i nærheden af skærekanten og derved lokalt bidrager til smøring. Det høje bearbejdelighedsniveau forbedres yderligere ved koldtrækning.

11SMnPb30 + C er standardiseret i SS-EN 10077 - 3. Den (udgåede) SS-betegnelse er 1914. Basestålet 11SMnPb30 har ikke en meget høj styrke, men stræk- og trækstyrker forbedres en del via koldtrækning. Den mindste tilladte strækstyrke varierer afhængigt af dimensionen N (hvor N = afstand mellem modsatte flader) over området 440-245 MPa. Intervallet for trækstyrken sænkes med en stigende N-dimension, mens minimumsforlængelse, der er tilladt for trækprøvning, øges. 

N-tolerancen for 11SMnPb30 + C som koldtrukket sekskant er ganske god, niveau h11 som defineret i ISO 286 – 2 eller bedre. Endvidere er rethed betydeligt bedre end hvad der er typisk for varmvalsede sekskantet stænger, og den maksimale pilhøjde er 0,001 stang længden. Rethed er en vigtig funktion ved bearbejdning af stålet i stanglader-maskiner. 

Svejsbarheden på 11SMnPb30 + C er meget begrænset på grund af de høje niveauer af svovl og bly. Hvis anvendelse kræver en holdbar overflade, kan 11SMnPb30 hærdes.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.