text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Ovako 802F og 824B er lavlegeret stål med ca. 1% kulstof. 802F er legeret med krom, mens 824B er højere legeret og indeholder molybdæn ud over krom. Lagerførte rør er let udglødet for at lette bearbejdningen. Gennem sejhærdning kan materialet opnå meget høje niveauer af styrke og hårdhed, der kan sammenlignes med dem, der kan opnås via indsætningshærdning. Stålene finder således anvendelse til andre dele end lejer, til hvilke der er behov for høj overfladehårdhed. 

Hos Tibnor er rør på lager i kvalitet 802F op til en vægtykkelse på 25 mm. Rør med større vægtykkelser, 25-35 mm er i højlegeret kvalitet 824B. 

Med hensyn til kemisk analyse er 802F fuldt ud i overensstemmelse med kravene til kvalitet 100Cr6 i SS-EN ISO 683 – 17, mens 824B svarer til 100CrMo7 i samme standard. Den (udgåede) svenske standard for 803F er 2258. I SS-EN ISO 683 – 17 er den blødglødede udførsel anmærket med ”+ A” efter stålnavnet. 

Temperering ved 150-250°C efter hærdning i olie resulterer i en hårdhed på 60-62 HRC, som er velegnet til lejer og andre anvendelser, hvor der er behov for høj hårdhed. Hvis der kræves bedre hårdhed, kan tempereringstemperaturen øges til >350°C. Et andet varmebehandlingsalternativ til opnåelse af høj hårdhed er austempering i et saltbad ved 200-250°C. En kombination af hård, slidbestandig overflade og hårdere kerne kan opnås gennem induktionshærdning. 

802F og 824B kan ikke svejses.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.