text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

C45E er et simpelt konstruktionsstål, der indeholder ca. 0,45% kulstof. Det relativt høje kulstofindhold gør stålet egnet til induktionshærdning og sejhærdning (Q + T). Det lave legeringsniveau udelukker imidlertid god reaktion på sejhærdning Q+T for større dimensioner. 

C45E er standardiseret i SS-EN 10250 – 2. SS-betegnelsen (udgået) er 1672. Tibnor har valgt at lagreføre stænger af materiale med betegnelse C45R som defineret i SS-EN ISO 683 – 1, den eneste forskel til C45E er et kontrolleret svovlniveau for forbedret bearbejdelighed. Stængerne er normaliseret og afsluttet ved grov drejning til en diametertolerance på +3/-0 mm. Rethedstolerance er bedre end 0,002 gange barlængden. 

Ved trækprøvning af smedet C45E er det laveste tilladte niveau for flydespænding 280 MPa. Området for trækstyrke er 590 – 740 MPa, og hårdheden skal være højest 220 HB. Efter SS-EN 10250 – 2 er prøveudtagningsstedet midt i radius. 

Svejsning af C45E er mulig, men alt andet end meget små dele skal forvarmes. Bearbejdeligheden er meget god, og korte spåner betyder, at materialet er egnet til behandling i ubemandet drift. 

Hvis anvendelse kræver det, er C45E særdeles velegnet til induktionshærdning og kan også overfladehærdes ved nitrering. En sejhærdning kan bruges til at øge styrkeniveauet, men hårdbarheden er ikke særlig god, så sejhærdning udføres bedst ved hjælp af vand eller polymer som kølemiddel.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.