text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

S355 er et stål med lavt kulstofindhold med god svejsbarhed, hvilket betyder, at svejsning uden forvarmning normalt er mulig, medmindre de involverede dele er meget store. For smedestænger med diameter > 250 mm er det højeste tilladte kulstofækvivalent 0,52%. 

S355 i smedet udførelse er standardiseret i SS-EN 10250 – 2. SS-betegnelsen (udgået) er 2172. Tibnor foreskriver, at Charpy-V-slagstyrken mindst skal være 27 Joules ved -40°C. Yderligere angiver betegnelsen + N, at stålet er normaliseret varmebehandlet. Stængerne afsluttes ved grov drejning til en diametertolerance på +3/-0 mm. Rethedstolerance er bedre end 0,002 gange barlængden. 

Det mindste foreskrevne niveau for flydespænding fra trækprøvning af grovdrejet S355 med diameter >250 mm er 260 MPa sammen med trækstyrke i området 450 – 630 MPa og en forlængelse på 16% eller bedre. Efter SS-EN 10250 – 2 er er prøveudtagningsstedet midt i radius.

I tilfælde af at anvendelsen kræver en del med en slidbestandig overflade, reagerer S355 godt på både indsatshærdning og nitrering. Derudover kan dens styrke øges via sejhærdning, forudsat at afkøling under hærdning er hurtig nok (i vand eller polymert kølemiddel).

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.