text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

S355, er et stål med lavt kulstofindhold (C) og med god svejsbarhed, hvilket betyder, at svejsning uden forvarmning normalt er muligt, medmindre de involverede emner er meget store. Det højeste tilladte kulstofækvivalent er i området 0,45-0,52% afhængigt af diameter. 

S355 er standardiseret i SS-EN 10025 – 2. SS-betegnelsen (udgået) er 2172. Tallet 355 henfører til minimumsniveauet for flydespænding, målt i MPa for de mindste dimensioner, mens J2 foreskriver, at Charpy-V slagstyrke skal være ved mindst 27 Joules ved -20°C. Endvidere indikerer tilføjelsen + AR (as rolled), at stængerne er varmvalsede med diametertolerancer i overensstemmelse med SS-EN 10060. Rethedstolerance for almindelige rettede stænger, er bedre en 0,004 gange stanglængden. 

Tibnor har bl.a. valgt at lagerfører rundstål med et kontrolleret svovlniveau (S) - minimum 0,020, for at opnå forbedret bearbejdelighed (kort spånet).

Det mindste foreskrevne niveau for flydespænding af S355 varierer afhængigt af diameter i området 355 - 275 MPa. Intervallet for trækstyrke og den mindst tilladte forlængelse i en trækprøve falder, når diameteren øges. 

Hvis anvendelse kræver, at delen har en slidbestandig overflade, reagerer S355 godt på både indsatshærdning og nitrering. Derudover kan dens styrke øges via sejhærdning, forudsat at afkøling under hærdning er hurtig nok (i vand eller polymert kølemiddel).

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.