text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Ovako 803F og 825B er lavlegeret stål med ca. 1% kulstof. 803F er legeret med krom, mens 825B er noget højere legeret og indeholder molybdæn ud over krom. Fra lageret er stængerne blødgjort for at lette bearbejdningen. Gennem sejhærdning kan materialet opnå meget høje niveauer af styrke og hårdhed, det kan sammenlignes med dem, der kan opnås via indsatshærdning. Stålene finder således anvendelse til andre dele end lejer, til hvilke der er behov for høj overfladehårdhed. 

Hos Tibnor er de lagerførte stænger i kvalitet 803F op til 55 mm diameter. Større dimensioner er i den højere legerede kvalitet 825B. Overfladeudførelsen er skaldrejet op til 100 mm og varmvalses for større diametre.

Hvad angår kemisk analyse, opfylder 803F fuldt ud kravene til kvalitet 100Cr6 i SS-EN ISO 683-17, mens 825B svarer til 100CrMo7-3 i samme standard. Den (udgåede) svenske standard for 803F er 2258. I SS-EN ISO 683-17 betegnes den blødglødet udførelse med tillægget ”+A” efter stålnavnet. 

Temperering ved 150-250°C efter hærdning i olie resulterer i en hårdhed på 60-62 HRC, som er velegnet til lejer og andre anvendelser, hvor der er behov for høj hårdhed. Hvis der kræves bedre slagstyrke, kan tempereringstemperaturen øges til >350°C. Et andet varmebehandlingsalternativ til opnåelse af høj hårdhed er bainithærdning i et saltbad ved 200-250°C. En kombination af hård, slidbestandig overflade og hårdere kerne kan opnås gennem induktionshærdning. 

803F og 825B kan ikke svejses.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.