text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

2225M/25CrMoS4 er et lavlegeret (krom-molybdæn (Cr/Mo)) sejhærdet (QT) stål med relativt lavt kulstofindhold (C). Bearbejdelighed forbedres gennem M-behandling. Stålet leveres i en sejhærdet (QT) tilstand, hvilket yderligere gør varmebehandling unødvendig. 

Tibnor har valgt at lagerføre sejhærdet (QT) stænger, der opfylder kravene til hårdhed og styrke i den (udgåede) svenske standard 2225. De mekaniske egenskaber svarer til eller er bedre end for stål 25CrMoS4 i SS-EN ISO 683-2. I overensstemmelse med 25CrMo4 falder de garanterede niveauer for flydespænding, trækstyrke og hårdhed, når dimensionen stiger, selvom niveauerne er fastlagt over de angivne diameterintervaller. I modsætning til 25CrMo4 i SS-EN ISO 683 – 2 er slagstyrken garanteret 27J bedre ved -20°C. 

I Tibnor’s standard lagerprogram for 2225M bliver diametre >20 mm skaldrejet, mens de 10-20 mm er koldtrukket. I den senere udførelse er den relevante standard SS-EN 10277-5 med betingelserne ”+QT” og ”+C” (koldtrukket). Den koldtrukne diametertolerance er h10 (ISO 286-2). 

Kulstofindholdet (C) i 2225M er relativt lavt, så stålet kan svejses, selvom forvarmning anbefales, medmindre dele er meget små. Bearbejdning af QT-stål betragtes generelt som besværligt, men der en markant forbedring af bearbejdeligheden grundet M-behandlingen. 

Hvis anvendelsen kræver en slidbestandig overflade, reagerer 2225M godt på overfladehærdning ved både induktionshærdning og nitrering. Om nødvendigt kan stålet også blive indsatshærdet.

Dokumenter (download)
Brochure: M-stål
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.