text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

S355 er et stål med lavt kulstofindhold (C) OG god svejsbarhed, hvilket betyder, at svejsning uden forvarmning normalt er mulig, medmindre de involverede dele er meget store. For smedet firkantede stænger med kantlængde 100-250 mm. er højeste tilladte kulstofækvivalent (CEQ) 0,52%.  

S355 i smedet udførelse, er standardiseret i SS-EN 10250-2. Den (udgåede) SS-betegnelse er 2172. Tibnor foreskriver, at Charpy-V- slagstyrke skal være mindst 27 Joule ved -40°C. Endvidere angiver tillægget +N, at stålet normaliseres varmbehandlet. Stængerne afsluttes Ved grov fræsning med en kantlængdetolerence på +3/-00 mm. pr. side. Rethedstolerancen er bedre end 0,002 gange stanglængde. 

Det mindste foreskrevne niveau for flydespænding fra trækprøvning af smedet og formalet S355 er 285 eller 275 MPa (afhængigt af dimension) sammen med trækstyrke inden for 450-630 MPa og en forlængelse på 16% eller bedre. Efter SS-EN 10250-2 er prøveudtagningsstedet halvvejs mellem overflade og centrum.  

I tilfælde af at applikationen kræver en del med en slidebestandig overflade, reagerer S355 godt på både hærdning og nitrering. Derudover kan dens styrke øges via sejhærdning, forudsat at afkøling under hærdning er hurtig nok (i vand eller polymert kølemiddel).

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.