text.skipToContent text.skipToNavigation
Køb online

Galfan ZA255

Køb Galfan ZA255 direkte i vores kundeportal

Se vores sortiment

Nu lagerfører vi Galfan fra SSAB 

Forbedret formbarhed og korrosionsbestandighed  

Galfan (za) er en belægning af zink-aluminiumslegering, som giver bedre korrosionsbeskyttelse og bedre formningsegenskaber end traditionel zinkbelægning. Nu lagerfører vi Galfan fra SSAB. Gør, som mange andre allerede har gjort - opgrader fra aluzink til Galfan.  

Galfans gode korrosionsbeskyttelse gør produktet til et godt alternativ til aluzink og zink-magnesiumbelægninger. Man kan også erstatte zinkbelægning med en tyndere Galfan-belægning, som både giver bedre svejsbarhed og bedre formningsegenskaber. 

Belægningens gode formbarhed i kombination med stål med dybpresningsegenskaber betyder, at man kan anvende Galfan til detaljer, som ellers kræver en presseplade uden belægning som korrosionsbeskyttelse gennem elforzinkning eller maling.  

Galfanbelægningen karakteriseres af sin lyse, metalliske overflade med et svagt cellemønster. Belægningen består af 95 % Zn og 5 % Al, hvilket skaber en lamellær belægningsstruktur og gør den til en bukbar belægning, som passer godt til avanceret dybtrækning.  

Eksempler på anvendelsesområder, hvor man bruger Galfan på grund af de gode korrosionsegenskaber, er bærende dele til solcelleanlæg, anhængere til biler, siloer til kornprodukter, spændebånd, skabe til forskellige former for elektronik og hvidevarer. 

Inden for bilindustrien anvendes Galfan for eksempel i tilbehør, som kræver avanceret formning, såsom elmotorhuse til vinduesviskere, airbags og oliefilter.

Korte fakta om Galfan 

Galfan er et godt alternativ til traditionel zinkbelægning, aluzink, ZnMg-belægninger, elzink og enkeltvis forzinkning 

Belægningen, som indeholder 95 % zink og 5 % aluminium, giver en korrosionsbestandighed, som er bedre end galvaniseret stål.  

Galfans fantastiske korrosionsbestandighed kan fordoble tiden, før der opstår rødrust, i forhold til galvaniseret stål. 

Aluminiumsindholdet på 5 % gør belægningsstrukturen meget formbar takket være den lamellære mikrostruktur, hvilket muliggør avanceret formning. 

Man kan sagtens male Galfan, og man anvender samme malingssystem som til varmforzinket plade. 

Belægningens høje indhold af zink giver god korrosionsbeskyttelse af klippekanter og ridser, takket være de gode selvhelende egenskaber.  

Deltag på webinar om Galfan

Deltag på webinar om Galfan, enten live eller on-demand. Tilmeld dig via SSAB's hjemmeside (webinar på svensk).

Tilmeld dig!

Gør, som mange andre allerede har gjort - opgrader fra aluzink til Galfan

Kontakt os i dag

Hos Tibnor drives vi af at gøre en forskel for vores kunder. Sammen gør vi nemlig den nordiske industri stærkere. Hvad kan vi gøre for dig?

Kontakt os