text.skipToContent text.skipToNavigation
produktinformation

Kilestål bruges traditionelt til at fastgøre samlinger, der forbinder et roterende maskinelement med en aksel. Grundstålet i produktet er C45 +C, som i koldtrukket udførelse er standardiseret i SS-EN 10277-2. Hvad angår mekaniske egenskaber er korrespondancen ikke nøjagtig, og det kilestål som er lagerført af Tibnor, har en minimum brudstyrke på 600 MPa for alle dimensioner. Kilestål er standardiseret i SS 212190, hvilket stadig er gyldigt, da en SS-EN-standard i øjeblikket mangler. 

Kilestål er kendetegnet ved meget gode tolerancer, væsentligt bedre end normalt for koldtrukket firkantet stål. Tolerancen er h9 ifølge definitionen i ISO 286-2, mens det tilsvarende toleranceområde for koldtrukket firkantet stål er h11 (i henhold til SS-EN 10278). SS 212190 foreskriver, at stænger i kilestål skal have afrundede eller afskårne hjørner. Retheden er god, og den maksimale pilhøjde er 0,001 af stanglængden, hvilket normalt er 3 m. Med andre ord skal pilhøjden være højst 3 mm. Derudover kræver SS 212190, at pilhøjden altid skal være under 0,8 mm for en lokal referencelængde på 400 mm. 

Såvel som i fastgjorte samlinger kan kilestål finde anvendelse i andre maskinelementer, hvor de strenge tolerancer kan anvendes som en fordel.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Luk Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Luk Leveringsmuligheder
Dags dato Vælg leveringsdato Mulig leveringsdato