text.skipToContent text.skipToNavigation
produktinformation

550MW + er den koldtrukne version af 520MW+. Sidstnævnte er et såkaldt M-Steel®, hvor der ud over behandling med kalcium opnås yderligere forbedring af skæreegenskaber gennem øget svovlindhold. Stålet er mikrolegeret gennem en tilsætning af en smule vanadium. Desuden forbedres bearbejdeligheden af 550MW + yderligere som en konsekvens af koldtrækningen. 550MW + er et realistisk alternativ til blyholdigt stål, hvis det ønskes at mindske forureningen af bly på arbejdspladsen. 

Bortset fra svovltilsætningen svarer den kemiske analyse af 550MW + til den for S355J2C + C, som er standardiseret i SS-EN 10077 - 2, og de (udgåede) SS-betegnelser er 2172 og 2174. Dog har 550MW + en højere strækstyrke takket være vanadiumtilsætningen. Desuden er Charpy-V-slagsejheden garanteret 27 Joule eller bedre ved + 20 °C og i overensstemmelse med S355J2C + C.

Diametertolerancen for 550MW+ som koldtrukket rundstang er god med niveau h9, som defineret i ISO 286 – 2. Derudover er rethed markant bedre end for den 520M varmvalsede stang, og pilhøjden er højest 0,001 af stangens længde. 

Svejsbarheden på 550MW + er begrænset som en konsekvens af det høje svovlindhold. Imidlertid er bearbejdeligheden fremragende især i sammenligning med S355J2C + C.

Hvis anvendelse kræver, at delen har en slidbestandig overflade, reagerer 550MW+ godt på både hærdning og nitrering. Derudover kan dens styrke øges via sejhærdning, forudsat at afkøling under hærdning er hurtig nok (i vand eller polymert kølevæske).

Dokumenter (download)
  Brochure: M-stål
Produktdetaljer
Luk Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Luk Leveringsmuligheder
Dags dato Vælg leveringsdato Mulig leveringsdato