text.skipToContent text.skipToNavigation
produktinformation

E355 er analytisk identisk med S355, men betegnelsen "E" indikerer, at det er et rørprodukt. Rullepolerede cylinderrør kan bruges direkte i avancerede hydrauliske systemer, der arbejder under højt tryk. Den indvendige polerede overflade er godt tilpasset til kontakt med hydrauliske tætninger. Det første trin i fremstillingen af rørene er varmvalsning i et anlæg til sømløse rør. Efterfølgende koldtrækning af rørene øger styrken og forbedrer tolerancerne. Rullepolerede cylinderrør har vægtykkelser op til 15 mm.

Sømløse, koldtrukne rør i klasse E355 er standardiseret i SS-EN 10305-1. Tilføjelsen af ”+SR” betyder, at rørene er afspændingsglødede efter koldtrækning. Til sammenligning med den varmvalsede tilstand øger koldtrækningen stålets strækgrænse, der derefter falder lidt under glødningen til et niveau 520 N/mm2 eller højere i de færdige rør. Trækstyrken øges også, men ikke i samme omfang, som strækstyrken, og forlængelsen bliver noget mindre som et resultat af koldtrækning/glødning. 

Udvendig diametertolerance for rullepolerede rør er angivet i SS-EN 10305-1. Indvendig diametertolerance er H8 som defineret i ISO 286-2. Den indre overfladefinish i form af Ra er bedre end 0,4 µm. Rethed målt som maksimal pilhøjde er højest 0,0005 gange rørlængden. 

E355 basisstål som rullepoleret rør har fremragende svejsbarhed med en kulstofækvivalent på højest 0,52% med den konsekvens, at forvarmning normalt ikke er nødvendig. Desuden betyder den koldtrukket udførelse, at bearbejdeligheden generelt er ret god. 

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Luk Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Luk Leveringsmuligheder
Dags dato Vælg leveringsdato Mulig leveringsdato