text.skipToContent text.skipToNavigation

Cromax Hårdforkrommet Stål

Som standard lagerfører vi hårdforkromede stænger i ståltype 280X, som er et mikrolegeret stål med lavt kulstofindhold, hvis analyse både svarer til 19MnVS6 i SS-EN 10267 og til S450J0 i SS-EN 10025-2 (SS2142). Analysen og valseprocessen er imidlertid optimeret således, at niveauet for trækstyrke og brudstyrke er 20 - 25% højere end de nævnte standardkvaliteter. Denne forbedring opnås uden at ofre svejsbarhed eller bearbejdelighed. Det højere styrkeniveau giver mulighed for at reducere diameteren af stempelstangen uden tab af ydeevne, hvilket medfører besparelser både med hensyn til vægt såvel som omkostninger.   

Metallet krom har fremragende korrosionsegenskaber, men på trods af dette er korrosionsbestandigheden af hårdforkromede stænger begrænset. Kromlaget er hårdt og har større indre spændinger, hvilket resulterer i, at der dannes et netværk af fine mikro-revner. Ved at kontrollere pletteringsprocessen og efterbehandlingen på en passede måde er det stadig muligt at opretholde en god og acceptabel korrosionsbestandighed, når den udsættes for fugtig luft og/eller iltet vand.  

Diametertoleransen for Cromax 280X er f7 som defineret i ISO 286-2. Overfladens ruhed er Ra 0,2 μm eller finere. Rethed er ≤0,1 mm/0,5 m for diametre under 30 mm og ≤0,1 mm/m for større diametre. Kromlagets tykkelse er min. 20 μm, og dets hårdhed overstiger 850 HV0.1.

Tibnor kan også levere induktionshærdede hårdforkromede stænger samt forkromede rør.

Vælg variant

* Kvantitetstillæg tilføjes ved lavere kvantiteter i indkøbskurven