text.skipToContent text.skipToNavigation
produktinformation

16NiCrS4 er et lavlegeret (krom-nikkel(Cr/Ni)) indsatshærdningstål. Bearbejdning af større komponenter med kompleks form, fx tandhjul, gøres lettere ved, at stålet blødgøres efter smedning for at opnå en hårdhed på 217 HB eller derunder. 

16NiCrS4 er standardiseret i SS-EN ISO 683-3. Den leverede hårdhed svarer til ”+A” (blødglødet). (Udgået) SS-betegnelse er 2511. 

Hærdbarheden er et vigtigt kendetegn ved indsatshærdningsstål, da det bestemmer kerneegenskaberne efter hærdning og temperering. Det specificeres normalt i form af et Jominy-diagram, der giver en hårdhedsfordeling, som er bestemt ud fra en test, som er hærdet ved at sprøjte vand i den ene ende ifølge en standardiseret procedure. Betegnelsen ”+HL” efter stålnavnet betyder, at analysen styres således, at Jominy-kurven ligger mellem de grænser, der er fastsat i SS-EN ISO 683-3-standarden. 

Tibnor’s standard lagerprogram omfatter smedede stænger af stål 16NiCrS4 i grovdrejet udførelse. Diametertolerancen er derefter +3/-0 mm. 

Det lave kulstofindhold i 16NiCrS4 betyder, at svejsbarheden er ret god, men forvarmning er normalt nødvendigt. Grundet den lave hårdhed og den blødglødet mikrostruktur er bearbejdeligheden fremragende.

Dokumenter (download)
Produktdetaljer
Luk Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Luk Leveringsmuligheder
Dags dato Vælg leveringsdato Mulig leveringsdato