text.skipToContent text.skipToNavigation
produktinformation

2225M/25CrMoS4 er et lavlegeret (krom-molybdæn (Cr/Mo)) sejhærdet (QT) stål med relativt lavt kulstofindhold (C). Bearbejdelighed forbedres gennem M-behandling. Stålet leveres i en sejhærdet (QT) tilstand, hvilket yderligere gør varmebehandling unødvendig. 

Tibnor har valgt at lagerføre sejhærdet (QT) stænger, der opfylder kravene til hårdhed og styrke i den (udgåede) svenske standard 2225. De mekaniske egenskaber svarer til eller er bedre end for stål 25CrMoS4 i SS-EN ISO 683-2. I overensstemmelse med 25CrMo4 falder de garanterede niveauer for flydespænding, trækstyrke og hårdhed, når dimensionen stiger, selvom niveauerne er fastlagt over de angivne diameterintervaller. I modsætning til 25CrMo4 i SS-EN ISO 683 – 2 er slagstyrken garanteret 27J bedre ved -20°C. 

I Tibnor’s standard lagerprogram for 2225M bliver diametre >20 mm skaldrejet, mens de 10-20 mm er koldtrukket. I den senere udførelse er den relevante standard SS-EN 10277-5 med betingelserne ”+QT” og ”+C” (koldtrukket). Den koldtrukne diametertolerance er h10 (ISO 286-2). 

Kulstofindholdet (C) i 2225M er relativt lavt, så stålet kan svejses, selvom forvarmning anbefales, medmindre dele er meget små. Bearbejdning af QT-stål betragtes generelt som besværligt, men der en markant forbedring af bearbejdeligheden grundet M-behandlingen. 

Hvis anvendelsen kræver en slidbestandig overflade, reagerer 2225M godt på overfladehærdning ved både induktionshærdning og nitrering. Om nødvendigt kan stålet også blive indsatshærdet.

Dokumenter (download)
  Brochure: M-stål
Produktdetaljer
Luk Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Luk Leveringsmuligheder
Dags dato Vælg leveringsdato Mulig leveringsdato