text.skipToContent text.skipToNavigation

Ponsse

Skovmaskiner med fleksibilitet og kvalitet

Ponsses fabrik, der er en af verdens førende producenter af skovmaskiner, ligger i den lille kommune Vieremä. Der har man fremstillet mere end 11.000 skovmaskiner de seneste 46 år. Ca. 9.500 af disse bruges stadig flittigt.

Ponsse er kendt som en virksomhed, der er specialiseret i fremstilling, salg og servicering af skovmaskiner, som er baseret på korttømmermetoden samt på relaterede datasystemer. Korttømmermetoden indebærer, at stammerne allerede i skoven saves over til længder, der egner sig til tømmerets anvendelsesformål. Samtidig formidler datasystemerne information helt ud til slutkunden om, hvilke træsorter og hvilken mængde tømmer, der er på vej ud af skoven. Det hele foregår trådløst og i realtid.

Skovmaskinernes anvendelsesforhold sætter metallets styrke samt slid- og vejrbestandighed på en hård prøve. Maskinerne anvendes i krævende terræn og under varierende vejrforhold, og der er egentlig ingen kuldegrænser for, hvornår de kan bruges. Kunderne kan vælge produktegenskaber, der egner sig til deres driftsforhold, og de sætter pris på produkternes høje kvalitet og en produktudvikling, der tilgodeser deres behov. Som leverandørpartnere kræves virksomheder, der kan bidrage til, at disse kundebehov tilgodeses.

Direkte levering af forbehandlet Strenx-stål

Hos Tibnor køber Ponsse primært forbehandlet Strenx-stål med høj styrke. Stålet bearbejdes i Tibnors servicecentral i Seinäjoki og nogle gange også i Hyvinkää. Leverancerne fra Tibnor times med de forskellige produktionsfaser hos Ponsse. Alle forbehandlede emner transporteres til Ponsses eget svejseværksted for videre bearbejdning, og derfra fortsætter de rejsen og ender i f.eks. udtyndingsmaskinernes eller kranarmenes konstruktioner.

Ponsse anvender en leverandørportal, der forener Tibnors og Ponsses datasystemer med hinanden. Bestillingerne kommer fra Tibnor ved hjælp af just in time-princippet, eftersom det ikke er hensigtsmæssigt at have store lagre på fabrikken i Vieremä.

– For os er det livsvigtigt at reagere hurtigt og fleksibelt på vores kunders behov. Derfor har Ponsse udviklet en leverandørportal, hvor Tibnors og Ponsses datasystemer kan kommunikere med hinanden”, fortæller Tiina Haapalainen, udbudschef hos Ponsse i Vieremä.

Ponsses og Tibnors datasystemer er konstrueret således, at de kan kommunikere med hinanden. Dette har gjort samarbejdet nemmere. Nu kan man hurtigere gennemføre produktændringer, og bestillingerne håndteres på en mere overskuelig måde.

Når systemerne er i kontakt med hinanden, kan slutprodukterne ændres hurtigere, og vi kan bestille enkelte produkter til produktionens skiftende behov. Vi ser også i realtid, hvordan bestillingerne skrider frem. Inden disse ændringer tog dette uger eller måneder”, fortæller Tiina Haapalainen.

Portalen medfører tidsbesparelser ved losning af varer, i kontorarbejdet og i forbindelse med leveringstiderne.

– I portalen kan Tibnor se, hvilken arbejdsfase der venter de forskellige produkter, og de pakker produkterne ud fra det. Varer kan hurtigere pakkes op og lægges på hylderne. Mængden af kontorarbejde er naturligvis mindre, eftersom bestillingerne ikke længere håndteres manuelt en ad gangen. Derudover er lagerets omsætningshastighed steget markant, tilføjer Tiina Haapalainen.

Samarbejdet er blevet tættere i årenes løb – ikke bare mellem Ponsses indkøbere og Tibnors sælgere. Kvalitetseksperterne i de to virksomheder har besøgt hinanden, og man samarbejder også inden for produktudvikling og produktionsplanlægning.

– Vores produktudviklingsafdeling kommunikerer bl.a. med Tibnors afdeling for produktionsplanlægning, og de diskuterer fremstillingen af produkterne. Formålet er altid at undgå krævende processer og få så hurtige, enkle og omkostningseffektive processer som muligt. Samarbejdet mellem forskellige enheder har været smertefrit, siger Tiina Haapalainen.

Kort og godt

Ponsse
Fremstiller, sælger og servicerer skovmaskiner og tilhørende datasystemer.

Udfordring
Ponsses kunder har behov, der også kræver kvalitet og fleksibilitet af leverandørpartneren.

Løsning
Direkte levering af forbehandlet højstyrkestål til Ponsses produktionsbehov.

Kontakt os i dag

Hos Tibnor drives vi af at gøre en forskel for vores kunder. Sammen gør vi nemlig den nordiske industri stærkere. Hvad kan vi gøre for dig?

Kontakt os
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.