text.skipToContent text.skipToNavigation

Det bør være nemt at træffe bæredygtige beslutninger

For at give industrien et bredt udvalg af produkter og serviceydelser inden for stål og metaller, både nu og i fremtiden, arbejder vi tæt sammen med leverandører, der har en emissionsintensitet lavere end gennemsnittet. Vi har i lang tid anvendt generelle bæredygtighedskrav, når vi vælger vores leverandører, men siden lidt over et år siden har vi også haft emissionsintensitet som et kriterium. Velkommen til at udforske vores sortiment med lavere CO2-udslip.

 

I Tibnor sælger vi ikke bare; vi er med til at forme en grønnere fremtid. Tag et kig på vores 'Low CO2 assortment' - et bevis på vores engagement for en mere bæredygtig fremtid.

Fredrik Haglund, President Tibnor

Tibnor Low CO2 Assortment

Et bæredygtigt samfund for kommende generationer

Sammen med vores leverandører bidrager vi til at reducere CO2-udslippet og dermed skabe et mere bæredygtigt samfund til kommende generationer.

Tibnor emission data model

Tibnor tilbyder CO2-aftrykket på materialerne i vores lagersortiment. Tallet dækker over alle emissioner fra produktionen (A1-A3) og er baseret på vores indkøb fra det foregående fulde år

LÆS MERE

Low CO2 Assortment definitioner

Vores sortiment af lav CO2 består af produkter, der udleder betydeligt mindre CO2 end det globale gennemsnit. Kilden, vi bruger til at sammenligne vores produkter i Low CO2-sortimentet med det globale gennemsnit, er indikatorerne fra Worldsteel Association

LÆS MERE

Udforsk vores sortiment med lavt CO2-udslip

FAQ: Tibnor Low CO2 Assortment

Hvordan fungerer emissionsdatamodellen, og hvad ligger bag tallene?

Tibnors emissionsdatamodel indeholder informationer om produktets livscyklusstadier A1-A3. Dette er også kendt som en cradle-to-gate assessment, som er en model, der vurderer et produkts miljømæssige fodaftryk fra udvinding af råmaterialer (cradle) indtil det forlader fabrikken (gate). 

For det respektive produkt beregnes den vægtede gennemsnitlige emissionsintensitet (kg CO2e per kg stål) baseret på leverandørspecifikke emissioner og den relative andel af volumen pr. leverandør. 

Beregningerne består af tre niveauer: 

  1. Hvis der findes en EPD, bruges den samlede GWP (Global Warming Potential) værdi fra EPD'en.
  2. Hvis (1) ikke er relevant, bruges data om råstofstålets emissioner på leverandørsiden fra databasen "CRU Emissions Analysis Tool" og suppleres med proxy-emissioner til valsning og yderligere bearbejdning. 
  3. Hvis hverken (1) eller (2) er relevante, bruges globale gennemsnitlige emissioner af råstofstål og suppleres med proxy-emissioner til valsning og yderligere bearbejdning. 

Hvilke typer produkter leverer Tibnor med lavt CO2?

På nuværende tidspunkt sælger vi plader, bjælker og rundstænger. Udforsk sortimentet ved at klikke på hver produktgruppe. 

Hvor meget mindre CO2-fodaftryk har dine produkter inden for dit Low CO2-sortiment sammenlignet med andre produkter?

Det afhænger lidt af produkttypen og formen. Ved f.eks. at købe en bjælke fra Low CO2-sortimentet reduceres udledningen med 800 kg CO2 pr. ton.

Bæredygtige brands

Inspiration

Køb stål og metaller hos os

Vælg det naturlige valg for stål og metaller. Vælg Tibnor. Begynd at købe fra os i dag.

Ansøg om en kundekonto
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.