text.skipToContent text.skipToNavigation

Jernhårde ladies i stål- og metalindustrien: Kvindelige indkøbere går til stålet i Tibnor!

Stål- og metalindustrien er ikke kun for mænd, og det er Tibnors indkøbsafdeling i Danmark et levende bevis på - her er samtlige af de fire stillinger nemlig besat af kvinder. Afdelingen har ansvaret for indkøb og disponering af varer, og dermed udgør de et vitalt punkt i Tibnors forretning.

I den brede offentlighed er der måske mange, som forbinder stål- og metalindustrien med en mandsdomineret verden. Men den overbevisning gør sig ikke gældende hos Nordens førende ståldistributør, Tibnor, hvor man byder mangfoldigheden velkommen med åbne arme.

I Tibnors danske indkøbsafdeling er samtlige stillinger besat af kvinder, som hver dag er med til at sikre et stabilt materialeflow til kunder og leverandører. Afdelingen varetager indkøb og disponering af stål og andre metaller, og spiller dermed en central rolle i Tibnors forsyningskæde.

Blandt indkøberne i afdelingen er Carina Dybdal Pedersen, som for knap to år siden startede som indkøbselev i Tibnor. Tidligere har hun arbejdet som blomsterdekoratør med egen butik, men hun valgte at skifte branche og stilling for at få mere fleksibilitet i hverdagen. Og hun er i dag glad for, at hun tog springet:

- Jeg har været utrolig glad for at være elev i Tibnor, hvor der er gode rammer for at udvikle sig og få ansvar. På den måde har jeg følt, at jeg har haft en vigtig rolle, og samtidig er arbejdet utrolig alsidigt. Arbejdet spænder bredt lige fra indkøb og disponering til at skabe kontakt til leverandører og tage dialogen med dem, fortæller Carina Dybdal Pedersen. 

Da Carina startede i Tibnor strejfede tanken hende, at hun bevægede sig ind i en historisk set mandsdomineret branche – men den tanke blev hurtigt gjort til skamme:

- Da jeg startede, var jeg meget spændt på, hvor mandsdomineret branchen var. Men det stod hurtigt klar, at det slet ikke var så meget, som jeg havde troet. Jeg arbejder med flere kvindelige kontaktpersoner til dagligt, og det er faktisk ikke noget, jeg ellers tænker over i hverdagen, siger Carina Dybdal Pedersen.

Attraktiv arbejdsplads med stort ansvar og gode karrieremuligheder

Carina Dybdal Pedersen bakkes op af sin kollega, Lone Ellegaard, der har arbejdet i indkøbsafdelingen i mere end fem år. Ifølge hende er det i særdeleshed det varierende arbejde og ansvaret, som motiverer hende og gør arbejdet spændende:

- Det er vores ansvar at skabe overblik over de forskellige ordrer og koordinere dem. Vi skal kort sagt sørge for at skaffe den aftalte mængde til det aftalte tidspunkt. Derfor er kommunikation med vores salgsafdeling og stålværkerne en stor del af arbejdet, og særligt den kontakt synes jeg er spændende, forklarer Lone Ellegaard og uddyber: 

- Samtidig giver det en stor tilfredsstillelse, at vores arbejde går på tværs af virksomheden. Det betyder, at vi har et overblik over flere dele af forretningen, og derfor er vi også et videnscenter, som andre afdelinger kan trække på, slutter hun. 

Øget vækst kræver nye kompetencer

I Tibnor har det stigende fokus på blandt andet digitalisering medført, at man i højere grad kigger udenfor stål- og metalindustriens vante andedam, når der skal rekrutteres nye kompetencer til organisationen. Ifølge HR-manager Charlotte Rye er der nemlig et hav af kompetencer og ressourcer, der bare venter på at blive forløst: 

- Vi er af den overbevisning, at mangfoldighed bidrager til udvikling, succes og en attraktiv arbejdsplads. Derfor er vi konstant på udkig efter alle dygtige medarbejdere, der kan bidrage med spændende og relevante kompetencer. Hvis man derfor tror, at stål- og metalindustrien kun er for mænd, så tager man fejl. Og her er vores indkøbsafdeling et glimrende eksempel på, at Tibnor er en attraktiv arbejdsplads for alle uanset køn, lyder det slutteligt fra Charlotte Rye. 

Kontakt os i dag

Hos Tibnor drives vi af at gøre en forskel for vores kunder. Sammen gør vi nemlig den nordiske industri stærkere. Hvad kan vi gøre for dig?

Kontakt os
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.