text.skipToContent text.skipToNavigation

Tibnor er nu ISO 45001:2018 og ISO 9001 certificeret

I Tibnor er sikkerhed og et godt arbejdsmiljø en førsteprioritet. Det er derfor en stor glæde at kunne meddele, at Tibnor i februar 2021 er blevet certificeret efter den internationale arbejdsmiljøledelsesstandard ISO 45001, der erstatter den gamle OHSAS 18001. Samtidig er kvalitetsledelsessystemet ISO 9001:2015 blevet fornyet. 

QA & Lean Manager, Jan Løngren, har  været med til at få den nye ISO 45001 certificering i hus, og vi har spurgt ind til hans oplevelser omkring forløbet.

-Vi havde i foråret taget en ekstern konsulent ind for at finde ud af, hvad vi skulle fokusere på ift. den nye arbejdsmiljøstandard. Det resulterede i en god tjekliste, hvor der var nogle fokusområder at arbejde med frem til certificeringen. Vi fik bekræftet, at vi har godt styr på sikkerhedsarbejdet og arbejdsmiljøet for alle. Vi er vant til at skulle indrapportere og dokumentere arbejdsmiljøhændelser, og derudover har vi ugentlige Huddle-møder på tværs af landene for at dele erfaringer og forbedre sikkerheden og arbejdsmiljøet. Endvidere afholder vi ugentlige sikkerhedsrunderinger for at sikre, at vores sikkerhedsregler på lageret efterleves.

Ifølge Jan har den nye certificering også ført flere nye ting med sig, som nu indgår i sikkerheds- og arbejdsmiljøarbejdet. 

-En af de store tilføjelser i den nye ISO-standard er, at vi skal dokumentere og beskrive omfanget og forholdet til alle vores samarbejdspartnere, både interne og eksterne. Når der så sker ændringer i samarbejdet, skal vi afholde møder og forholde os til, hvordan det påvirker sikkerhed og arbejdsmiljø. Hertil skal vi lave handlingsplaner med dertilhørende risikovurderinger af ændringerne samt inddrage og konsultere de berørte medarbejdere, forklarer Jan og fortsætter: 

-Generelt lægger den nye arbejdsmiljøstandard op til, at medarbejdere i større omfang skal involveres i udviklingen af et sikkert og sundt arbejdsmiljø. I driftsledelsen anvender vi dagligt Huddle Boards på møder, hvor PDCA-metoden og Safety-Quality-Delivery-Cost er en del af strukturen for hele tiden at skabe løbende forbedringer. Hver torsdag afholder vi møder, hvor alle medarbejdere inddrages og konsulteres. Ligeledes inddrages og konsulteres de, hvis der sker ændringer i organisationen. På denne måde kan vi sammen med medarbejderne diskutere eventuelle problemstillinger og lave nye standarder.

Det nye arbejdsmiljøcertifikat ISO 45001:2018 er et bevis på, at Tibnor tager et sikkert arbejdsmiljø alvorligt, og vil fortsætte det systematiske arbejde med at sikre den gode udvikling inden for arbejdsmiljøområdet.

Kontakt os i dag

Hos Tibnor drives vi af at gøre en forskel for vores kunder. Sammen gør vi nemlig den nordiske industri stærkere. Hvad kan vi gøre for dig?

Kontakt os
Hurtig bestilling
Bearbejdningsmuligheder

Vælg overskæringstype

Pris for overskæring og overfladebehandling bliver tilføjet i varekurven.
Leveringsmuligheder
Valgt dato Mulighed for delvis levering


Log på

Jeg har glemt min adgangskode

Vi er glade for du ønsker at blive kunde hos Tibnor. For at kunne handle hos os, skal du ansøge om et kundenummer

Ansøg om kundekonto hos Tibnor

*Bemærk at Tibnor kun handler med virksomheder (B2B), og desværre ikke privatpersoner. Ansøgninger uden gyldigt CVR-nummer bliver derfor ikke behandlet.